Buttcrack Bill



Så heter han. Han har pösiga shorts med en kedja på, och tillsammans med tyngden från kedjan gör de stora byxorna att karln visar baken. Det syns kanske inte så tydligt på bilderna, men han har två skinkor och en skåra baktill. På skallen har han en bandana i blått trikåtyg. Ja, och så får vi inte glömma att han räcker finger.

PeEmEss dålls

Jag tänkte alltså virka upp ett gäng dockor och försöka sälja. Har köpt hem ekologisk bomull, lite dyrare men det är miljön faktiskt värd. Såna här dockor har jag planer på att göra:

buttcrack bill, hiphoppare med häng i röven (work in progress)
kostymnisse med överkamning
ballerina med mensfläck under kjolen
enarmad bandit med rånarluva (tjuv med en arm, för att anspela på såna där spelmaskiner)
självmordsbombare (eller är det alldeles för känsligt)
byggarbetare, bar överkropp med hårig bringa och Kentfrisyr (min pappa Kent alltså)
tant från 80-talsgympa, med sån där baddräktsgrej med string
datornörd av nåt slag

Ekorrn kanske satt i granen


Men nu sitter Valter i ekorren! Var inne på Lions second hand när jag var ute med Algot i vagnen för han skulle somna, och så såg jag den här gungstolen i barnstorlek och kunde inte låta bli att köpa den. Den kostade en ynka 50-lapp och det var den helt klart värd! Så jag kånkade hem gungan och fortsatte sen min däcka-ungenpromenad. När han väl sov sydde jag en dyna i överblivet tyg, det var precis på centimetern att det räckte så det måste verkligen varit meningen att det var det tyget skulle användas till. Tyckte det blev väldigt fint, att Algot inte gillar att sitta i gungan är en annan femma.

Shun Fa heter hon


Och hon är inte på glatt humör, så passa dig! Hon är ungefär lika hög som en 1,5 litersflaska. Shun Fa kommer förresten från kinarestaurangen jag jobbade på när jag gick gymnasiet. Jag var ungefär lika glad som den här dockan när jag kom hem från jobbet, så därför fick hon äran att bära det namnet.

Amigurumi


Det heter visst den här typen av docka. Jag hittade ett underbart mönster på nätet och var tvungen att göra en själv! Så här ser hon ut utan armar. Tyvärr kom skarven på ena benet på framsidan av dockan, men det upptäckte jag inte förrän benet var fastsytt och tråden fäst. Får väl virka ett par höga stövlar som hon kan ha på sig.

Som en polkagris


Så ser den här klänningen nästan ut. Den är i storlek 6 månader och var enbart ett tidsfördriv på jobbet så jag slappa snacka med folk på lunchen. Och den blev så söt med sin ficka på magen!