Kärleken har hittat hem!



De som följt min blogg känner förmodligen igen den här "lilla" vagnen, en Emmaljunga från sent 1970-tal. Jag köpte en sån här för två år sen, när vi började fundera på att skaffa ett andra barn. Att det blev just den här röda skönheten, det beror enbart på att det är den absolut vackraste vagn jag nånsin sett. Jag har aldrig varit intresserad av att köra en retrovagn förut, förrän jag fick se den här och föll pladask. Så fick vi en liten kille som snabbt tröttnade på att åka vagn, och han fick sitta i vagnen rätt tidigt för att han skulle hålla tyst. Så blev det att den här röda godbiten fick stå, och då fick jag den briljanta (inte) idén att sälja vagnen så att nån annan kunde få njuta av dem. En annons hamnade på blocket, och intresset var stort. Den första som mailade mig köpte den, och jag grät banne mig nästan när det glada nygravida paret rullade ut vagnen till sin bil för att köra iväg.

Sen den dagen har jag ångrat mig, och grämt mig. Varför var jag så dum? HUR kan man sälja en sån skönhet? En sån raritet? Det var inte för inte som jag beklagade mig hos virkaholic när hon skrev ett inlägg om att hon ville ha en retrovagn till kommande bebisen. Och som av en slump, så fick jag snart ett mail som fick mig att känna hopp om människosläktet. Ja, hoppet hade jag ju tappat när de elaka köparna köpte min vagn. I alla fall, jag fick mail från en tjej som kontaktat mig förut om att hon också hade en sån fin röd vagn som jag. Och, nu mailade hon igen. Och frågade om jag ville köpa hennes och bli lite glad. Micke tittade på mig som ett stort frågetecken när han såg mig flina och bli tårögd. Han kunde inte annat än säga till mig att köpa vagnen så det blev tyst på mig. Och kan ni tro, förra veckan kom den hit! Äntligen har min stora kärlek hittat hem igen! Jag trodde aldrig nånsin att jag skulle få en chans till att köpa en likadan, och den är i kanonskick. Den skulle må bra av en tvätt, men i övrigt finns inget att anmärka på.

Cecilia, jag vet att du läser det här och jag inte nog tacka dig för att jag fick köpa vagnen!

Garnrea

I helgen gick vi förbi den lokala lilla garnaffären, och såg en trevlig skylt där det informerades om att hon hade 60% på hela sitt garnlager. Glad blev jag kan jag ju säga! Garnaffären var från början en symaskinsaffär, men efter hand började hon sälja garn också och sen tyckte hon att garnet tog över för mycket. Så när lokalen bredvid blev ledig lät hon en kollega ta över garnaffären, och så flyttade hon in i lokalen bredvid med sina symaskiner. Det garn hon hade med sig i flytten reades ut, och självklart var jag ju där. Det fanns inte så jättemycket, och det var svårt att se exakt vad hon hade eftersom det låg i påsar än så länge samt att jag hade en liten Simon med mig. Då solen sken ute hade hon dörren öppen, och självklart smet ju Simon ut hela tiden. Men, lite plockade jag på mig. Jag handlade för 204 kr. Sen gick jag in i den "nya" garnaffären, och herrejösses vilka underbara garner hon fått in! Dessutom har hon börjat med stickcafé, varje torsdag 14-18. Synd att Micke jobbar då, så dålig stil alltså. Jag ska försöka smita dit nån gång, annars hade hon en lista där man kunde skriva upp sig på att gå kvällstid och så när det var tillräckligt många skulle hon höra av sig.

Nåja. Mina fynd idag:

Järbo Mohair. De här ska bli en sjal.

Marks & Kattens Sarek. Ingen aning vad det ska bli, men jag gillade färgerna.

Sandnes Lanett. Ingen aning vad det blir av de här heller, men jag kunde inte låta bli att ta många nystan. Färgerna i garnet påminner mig om färgerna i Ben & Jerrys glass Peace of cake, en av mina favoriter som tyvärr inte säljs längre. Det finns en annan glass nu, är det Strawberry Cheesecake den heter? Den är också najs, och är i ungefär samma färger.

Och fastän jag köpt nytt garn idag sitter jag och virkar med ett "gammalt" garn. Simon åker ju i en Bugaboo-vagn, och han har börjat tugga på "bumpern". Därför tänkte jag virka ett litet överdrag till den. Ett enkelt projekt men ack så tråkigt. Eländet kommer piffas med lite knappar i slutskedet, men att virka fastmaskor i samma färg fram och tillbaka kan gör vem som helst deprimerad.

Rymden anfaller!

I veckan när jag satt och virkade på ett kuddfodral så kände jag att det var riktigt tråkigt att bara virka fram och tillaka. Jag är inne på tredje fodralet, och då virkar jag bara fastmaskor fram och tillbaka. Den blir fin, jag gör den randig i fyra färger. Dessutom är den superenkel, men trist. Så, jag fick för mig att jag skulle nåt på frihand, det enda jag visste att jag ville göra var nåt med ett stort öga. Så jag tog det ena garnnystanet från kuddarna, och satte igång. Resultatet blev nån typ av rymdvarelse tror jag. Man kan trycka ut ögat från "huvudet" och han har en öppen mun som tungan sticker ut ur. Dessutom har han mustasch. Jag vet, munnen och tungan ser ut som ett kvinnlig könsorgan, men det bjuder jag på. Det var inte meningen, det bara blev så och jag kan ju inte strunta i att visa upp figuren bara för att den inte är helt rumsren. Algot gillar den i alla fall, och jag med. Den är lite udda, och rolig. Och eftersom jag inte visste om den skulle bli bra finns inget mönster, men den var jättelätt att göra. Jag är faktiskt inne på att virka en hel "serie" med den här typen av figurer. Lite udda, roliga, färgglada och med ögon som poppar. Synd bara att jag inte riktigt bör köpa garn den här månaden och jag kan ju inte ta allt garn från kudddfodralen.


Hello Kitty-börs, här är mönstret!



Jag har fått många förfrågningar om börsen jag gjorde till min son, ja den där börsen med Hello Kitty. Därför har jag faktiskt skrivit ner, i efterhand, hur jag gjorde den. Det är inte världens bästa mönster Om du använder mönstret, snälla länka till min blogg
så att andra kan ta del av mönstret.

Hello Kitty-börs

Garn: Catania
Virknål: 2 mm
Börspänne

Lägg upp 51 lm.
1) 1 fm i andra lm från virknålen. 1 fm i varje lm. 1 lm, vänd.
2-18) en fm i varje maska. Klipp av och fäst tråden.

I kortsidorna virkas:
1) 1 fm i varje varv
2) 1 fm i varje maska, men minska en maska i varje sida.
3) 1 fm i varje maska
4) 1 fm i varje maska, men minska en maska i varje sida. Klipp av och fäst tråden.

I långsidorna virkas:
Räkna ut var de mittersta 16 maskorna är
1) virka 1 fm i varje maska (16 m)
2) 1 fm i varje maska, men minska en maska i varje sida.
3) 1 fm i varje maska.
Upprepa varv 2 och 3 tills 2 maskor återstår ( du slutar på varv 2). Klipp av tråden, men lämna tillräckligt med tråd för att sy.

Nu är det meningen att börsen ska se ut lite som en binda med vingar, helt ärligt.

Sy ihop börsen, jag tror du fattar hur utan att jag ska försöka beskriva faktiskt. Om inte så hojta till.


Hello Kitty
6 lm
1) 2 fm i första m 3 fm, 3 fm i sista m. 3 fm, 1 fm i samma m som de första två fm.
2-5) virka ovalt. (dvs öka 3 maskor i varje kortsida")
6) 1 sm i nästa maska. Klipp av tråden, men lämna tillräckligt med tråd för att sy.
Öronen:
Fäst tråden på lämpligt ställe: 3 lm, [2 halvfärdiga st i nästa maska] 2 ggr, gör ett omslag och dra tråden genom alla öglor på virknålen. 3 lm, sm i samma maska som de sista st.

Sy fast katten på ena sidan av börsen. Brodera ögon, nos, morrhår och blomma.

Sy ihop börsens sidor.
Sy fast börsspännet.

Min gåva till min bättre hälft


Den här veckan har jag nämnt att jag vill överraska min man med en grej, en radiostyrd A-teamsbil. Idag gav han mig en snilleblixt, så det blir ingen bil till honom. Han satt som vanligt och läste en streckgubbeserie som han gillar, och då fick jag helt plötsligt idén att virka en streckgubbe och stärka den i trälim. Så utbrast han att man borde kunna göra xkdc-gubbar, ja, gubbar från den där serien. Där och då föddes idén, jag fick en snilleblixt. Varför skulle det inte gå att göra en streckgubbeserie? Självklart går det! Så, jag for iväg till Handen för att köpa några målardukar, sen snabbt som attan hem för att börja med arbetet. Vi kom överens om en seriestrip vi båda gillade, och som fick vara max fyra rutor lång för det var så många dukar jag köpte. Det tog mig kanske tre timmar att slutföra allt, och det var banne mig trist mot slutet. Det är inte så vansinnigt givande att virka en massa streckgubbar, tro mig. När alla trådar var fästa limmades gubbarna upp på målardukarna, och så skrev jag dit text för hand med en overhead-penna. Tavlorna hänger nu i hallen, så att man kan läsa serien medan man tar av sig skorna. Och helt ärligt, seriestripen stämmer faktiskt lite.

Det må ha varit tråkigt att virka enbart luftmaskor och smygmaskor, men det färdiga resultatet är desto roligare :-D Tavlorna uppskattas av oss båda, men de är gjorda som en gåva till min man som är ett otroligt stöd för mig. Jag kunde inte ha funnit en bättre man att dela mitt liv med *älska*

Inspirationen kommer från den här stripen, och jag har kopierat den rakt av. En sån här grej skulle jag aldrig kommit på själv.



Virkad pöskeps i ull



Trots att jag var ensam med barnen hela dagen och kvällen igår, så lyckades jag pyssla med en keps. Simon han "hjälpte" mig att hålla garnnystanet och katten i sin tur "hjälpte" honom att håra ner det. Jaja, det blev en rätt najs keps till slut, men keps är så not my style så den åker upp på tradera. Det var planen redan från början, för jag vill som sagt skramla ihop en liten slant. Jag har mer garn, men det gick mer än jag trodde till att göra mössan så jag är tveksam till att det räcker till en till. Kanske räcker det till en pösbasker? Alltså ingen skärm framtill. Man vet aldrig.

Vill du köpa kepsen finns den här på tradera.

Vill du hellre virka en egen? Vilken osis! Det här mönstret är mitt alldeles egna, och det kommer åtminstone att hållas hemligt tills alla mössor på tradera är sålda (om det nu blir fler än en av mitt garn alltså). På tradera kan du förresten också köpa mobilen jag pimpade i vintras. Det är en mycket trevlig telefon, men jag insåg att touchfunktion inte är nåt för mig. Jag har istället köpt en rosa trevlig liten sak med knappar. Rosa? Ja, värst va oväntat, eller hur? Haha!

Sänkt pris på fjäderfän!

Med mitt förra inlägg i åtanke sänker jag priset på mina fjäderfän. Ingen har varit sugen på att köpa sin egen liten fågel, men väsksmyckena har visst varit intressantare. Fjäderfäna kostar nu 125 kr MED frakt, och det är ett riktigt fynd med tanke på allt arbete jag lagt på dem!

Jag har kollat igenom mina gömmor, och jag har faktiskt inte så himla mycket kvar att erbjuda. Det verkar som om jag gett bort det mesta redan. Men vad sägs om en handvirkad halsduk/scarf i sockergarn? Jag gjorde den förra sommaren, och sen dess har den legat i en byrålåda. Den är härligt mjuk och len, och passar perfekt nu på våren! Pris? Jag vet inte 150 kr med frakt? Halsduken ser du längre ner i det HÄR inlägget.

För att kunna överraska min man, har jag även lagt tillbaka etiketten *till salu* och där hittar du några dockor och klänningar. Priset? Ja du, samtliga grejer där kostar 100 kr styck, med frakt.

Sen har jag även lite virkade skor. Per par kostar de 100 kr, med frakt. Skorna är ca 8,5-9 cm långa, sandalerna är något mindre.

Sandaler, ljusgröna.


Skor, ljusgröna


Skor, grå-blå

Är du intresserad av att hjälpa mitt äktenskap? Maila då mig på art_on@hotmail.com

HJälp mig få in 539 kr!

Jag behöver hjälp att överraska min man med en sak! Vad det är kan jag förstås inte säga nu, men bild kommer givetvis så fort han fått grejen (om jag lyckas få ihop slantarna förstås).

Eftersom han inte var så pigg på att låta mig spendera pengar från vårt kontot, måste jag nu skrapa ihop dem på annat sätt. Föräldraledig student som jag är bidrar jag inte till hushållet ekonomiskt sett, och det är vanligtvis inget vi bryr oss om. Nu ska inte det här inlägget handla om vår ekonomi, för den är bra som den är, men nu vill jag överraska min man med en sak som jag måste finansiera på nåt sätt. Hur? Jo, kom igen och beställ saker av mig! Eller köp en fågel från min fågelholk. Har du sett nåt på min blogg och som du vill ha? Kanske nån docka? Eller bebisskor? Jag köper ju inte gärna in nytt garn för tillfället, utan använder det jag har hemma. Men har du nåt önskemål, maila mig! Jag vill hemskt gärna ge den här saken till min man, och 539 kr borde inte vara omöjligt att få in genom att sälja virkade hantverk.

Stickad sjal, klar

Jag har länge kämpat med att sticka en sjal, och nu har jag bestämt att den fick vara klar. Den är stickad med stickor 3 mm, och jag fick väldigt ont i både fingrar och handleder av det. Jag har haft problem med handlederna länge, så det kändes inte riktigt värt det att sticka vidare. Nu blev sjalen jätteliten, tyvärr, men jag ska försöka fixa så att den går att använda som halsduk så att inte all tid och allt arbete varit förgäves. Om jag nu haft en dotter hade det ju varit enkelt att ge sjalen till henne, men mina pojkar verkar inte så jättesugna på att ha den faktiskt ;-) Simon gillar visserligen att svepa saker om axlarna, men så skriker han ju efter stund för att han fastnat.

Det är det här mönstret jag använt, och jag har stickat exakt lika mång varv som det stod. Jag visste från början att garnet var lite för tunt, och jag hade tänkt sticka mönster tills jag var nöjd med storleken men då trodde jag inte att jag skulle få ont. Nåväl, den är jättefin och jag kanske får för mig att sticka en likadan men i ett tjockare garn för då går det fortare och jag brukar inte få ont :-)

Så här fin är min Algot när han tvingas posera i sjalen!


Väskor väskor väskor!

Inte nog med attjag är en skata, jag har gått och blivit förtjust i väskor också. Det är visserligen ingen nyhet kanske, jag har ju gjort några virkade väskor nu när jag tänker efter.

Tidigare i väskan överraskade min man mig med att köpa en rosa liten godbit till väska, och igår virkade jag klart en väska jag haft på gång ett tag. Den här väskan är det som blivit klar. För att kunna virka klart den bestämde jag mig för att, istället för att köpa nytt garn, riva upp den här som ändå var lite för liten för att kunna användas. Av det återvunna garnet blev det alltså kanter och handtag, allt som saknas väskan nu är ett foder (ovanligt, eller hur?) och kanske nån typ av lås/knäppning. Mönster till väskan hittar du här.


Och så måste jag ju visa den rosa läckerbiten också! Det här är kärlek!

Om awards

Jag har fått flera awards den sista tiden, nästan för många. Tänk att så många gillar det jag gör och visar här på bloggen! Det värmer verkligen, och motiverar mig att hålla igång bloggen. Många dagar är jag nära att lägga ner allt och gräva ner mig i gyttjan utanför fönstret. Som många vet är jag inte helt frisk, och humöret svänger som en rejäl berg- och dalbana. Dessvärre orkar jag inte delta i awardsutdelningar, men det betyder inte att jag inte uppskattar de jag fått för de gör mig jätteglad och varm inombords :-) Så fort orken är tillbaka kommer jag börja delta i awardsen igen, men jag tror inte att jag kommer ta tag i de som "ligger" just nu. Men man vet ju aldrig.

Fortsätt inpireras av mina verk, och fortsätta hålla handarbetet vid liv! Puss på er alla!

Har köpt en gåva till mig själv




Den som levt med mig vet att jag tjatat länge och väl om att jag vill ha en liten papperskorg på bordet. En liten papperskort att slänga garnbitar och sånt smått i, så att jag inte slänger det i en smutsig tallrik som är nära till hands och sen torkar eländet in och så får jag sura blickar. Idag hittade jag äntligen den jag ville ha! Inte för att jag letat aktivt, för jag har inte letat alls. Minnet sviker så jag kommer aldrig ihåg att leta, men idag bara stod den där på en hylla på Åhléns. 19 kronor var den lätt värd! Äntligen har jag nåt att slänga mitt skräp i! Ovan syns den på mitt senst påbörjade kuddfodral, ett fodral som ska bli runt tänkte jag. Så här ser mina fodral ut hittills:

Filt till vagnen. Check

För ett par veckor sedan började jag sticka en filt till Simons vagn. En filt han kan ha att värma sig med sen när det blir för varmt för åkpåsen. Och nu är filten klar! Ett tag kändes det som om den aldrig skulle bli färdig, jag kände mig nästan panikslagen när jag stickade. Filten blev jättefin, jag älskar verkligen färgskiftningarna i garnet (Viking Balder) och filten känns tjock och lyxig. Mönstret är från ett Viking Balder-häfte, och även om det var på norska, danska eller vad det nu var så var det lätt att förstå hur jag skulle göra. Men det var en sak som gjorde mig sur, och det var att mängden garn inte räckte till filten enligt mönstret. Jag ville virka en kant runt filten, så jag stickade inte den lika lång som man skulle. Och tur var det, för när jag stickat kanterna och sytt fast dem (ja, det skulle man göra) så hade jag inget garn kvar. Om jag stickat så långt jag skulle, så hade mitt garn inte räckt till kanterna. Och då hade jag alltså så mångra gram det stod i häftet.


Mitt nya projekt är nu att virka kuddöverdrag till kuddar i vårt sovrum. Tanken är att jag ska virka olika mönster, men låta färgerna vara samma i kuddarna.