Mina nya sko

Eftersom mina toksnygga och toksköna UGG är inne på sista versen, och eftersom jag inte riktigt har lust att köpa nya för 1800 kr, så fick jag idén att köpa en billig UGGkopia och sticka överdrag till dem. Sagt och gjort, första överdraget är klart. Skorna kostade 230 kr, och garnet 90 kr och det är klart billigare än riktiga UGG. Kanske inte lika snygga, men helt ok.

Överdraget är stickat i Drops Nepal, på stickor 4,5 mm. Mönstret är mitt eget, och om nån vill ha det och om jag lyckas göra det förståeligt så kan jag lägga upp mönstret i bloggen. Just nu behöver jag ett överdrag till, två svarta knappar och en till Hello Kittyknapp. jag gillade verkligen den rosa knappen längst ner, och då satte jag först bara dit den för att jag skulle se hur överdraget satt på skon. Men Hello Kitty får minsann sitta kvar :-D

En matta på bordet




Förra veckan köpte jag ett virkpaket nere i garnaffären. Hon hade precis fått in dem från Frosta Design. Som skyltning hade hon en matta och en väska tror jag det var, och mattan var så jädra snygg att jag var tvungen att köpa virkpaketet. Eftersom man virkar med trikåtrasor och virknål 7 mm, så går det rätt fort. Jag blev klar på en kväll typ, och då fick jag ändå riva upp några varv eftersom jag tyckte att mönstret var luddigt och jag tydligen gjort fel. Jag skippade det allra sista varvet på mattan, det var bara lite picoter och om jag struntade i det varvet fick jag två nystan trikå över (väldigt generöst måste jag säga!). Av de två nystanen virkade jag en korg till garnaffären, och en skål till mig själv. Korgen är ett annat mönster från Frosta Design, men skålen är mitt eget mönster.

Eftersom jag nu ramlar och halkar på allt, fick min matta bli en duk (precis om i garnaffären). Och mitt på duken ställde jag min skål, det ser nästan lite ut som om duken och skålen sitter ihop :D Skitcoolt, och så en färgklick med lite Muskatnystan i skålen. Vi får se hur länge det får vara i fred för katter och barn.

Kuddfodral nr 2!



Äntligen är det andra kuddfodralet klart! Det känns som om det tagit en halv evighet men nu kan jag sluta tänka på eländet. Självklart blev det skitsnyggt med två virkade kuddar i sängen.

Mönster på "rutorna" finns bland annat här. Anledningen till att jag valde just den källan, är för att hon gjort en tjusig bildserie på hur man virkar "rutorna".

Virkade disktrasor



Min kära Daddis virkade en disktrasa i lin till mig när vi var i Norge. Det var nämligen henne vi bodde hos och hon överraskade mig sista kvällen med en djuprosa disktrasa :-D Hon använde ett mönster i en bok som jag inte minns namnet på. Eftersom jag inte visste om hennes planer hade jag köpt ett nystan lin till en disktrasa, men lyckligtvis hade jag inte tagit samma färg. Så, när jag kom hem roade jag mig med att virka en disktrasa av mitt garn också. Mönstret har jag hittat här, och det tog inte många timmar att få ihop en trasa.

Virkat mobilfodral, ännu en groda

När jag var i Norge ville jag överraska värdinnan med en virkad present. Eftersom hon har en likadan mobil som jag bestämde jag att ett mobilfodral vora bra, för då kunde jag använda min telefon som mall utan att hon skulle misstänka nåt. Jag vet inte, hon kanske fattade ändå men en kväll kved hon om att hon också ville ha en groda. Usel som jag är på hemlisar pep jag att den faktiskt var till henne, och så garvade vi i en halv evighet. Av nån anledning var det mycket skratt just på kvällarna, märkligt det där med humor när man är trött ;-)

Så här blev hennes groda. Tyvärr är en pupillen lite sned, men skit samma, då matchar den sin ägare ;-)


Mönstret jag använt är mitt eget. Det finns här, men jag har gjort en hel del ändringar eftersom det här garnet var lite tunnare. Plus att jag gjort tår och så då då.

Restgarnstips!

Egentligen hade jag tänkt blogga om nåt annat idag, men jag blev så nöjd med mitt lilla restgarnsprojekt att det fick komma före.
Jag försöker bli av med så mycket restgarner som möjligt, och den här gången var det ett nystan grått ullgarn som fick sätta livet till. Tanken var att det skulle bli underlägg till glas, men de blev lite stora så jag vet inte riktigt vad jag ska ha dem till. Hur som helst, så är det busenkla att göra. Jag virkade rundlar i ullgarn, och gjorde dem något större än jag ville ha dem. De tovades i tvättmaskin, och mina krympte inte som jag ville. Bah, men palla bry sig. När rundlarna hade torkat sydde jag en langettsöm runt kanten, du vet sån där söm som brukar finnas på fleecefiltar. Efter det virkade jag [fm, hst, 3 st, hst, fm] i varje stygn, och det blev kanonsnyggt!

Idéen fick jag för ett par veckor sedan när en vän skulle tova namnskyltar till barnen som skulle börja på dagis, och hon ville ha lite hjälp. Och då fick jag den här idéen. Underläggen är perfekta presenter, och går snabbt att göra om man bortser från torktiden. Jag har lite planer på att göra flera, jag är lite sugen på bruna rundlar med gul kant nämligen. Lite som solrosor liksom.

Socker i kvadrat

För några somrar sedan köpte jag ett garn gjort av sockerrör. Av ena härvan gjorde jag en halsduk/sjal/scarf, och den andra härvan har bara legat i lådan fram tills nu. Jag gillar ju att stärka saker i socker, och fick idén att stärka sockergarnet i socker, bara för skojs skull. Så så fick det bli. Mönstret är improviserat, men inspirerat av mormorsrutor.



Tillfälligt avbrott, i NORGE

Usch, det blir bara glesare och glesare mellan inläggen. Dåligt av mig, jag borde inte få kalla mig garnberoende!

Hur som helst anlände jag, mannen och ungarna till Bergen, Norge i tisdags kväll. Och här stannar vi till på söndag. Tyvärr hittade jag inte sladden till kameran, så jag kan inte föra över bilder till datorn. Men tro mig när jag säger att det är ett fantastiskt landskap! Vi bor hos en vän ute på landet, och det är en underbar utsikt från huset. Idag tog vi en liten promenad nerför backarna (och tyvärr uppför på vägen hem *svettig*), där vi hamnade i en återvändsgränd i form av en fjord. Jag säger det igen, det är ett fantastiskt vackert landskap, och jag är bra avundsjuk på de som bor här.

Som den garntok jag är, tog jag med mig några nystan att roa mig med när ungarna är lugna. Tanken var att jag skulle virka några små cupcakes, men jag kom ungefär 3 varv innan jag bestämde mig för att göra ett nytt mobilfodral. Insidan är gul, och utsidan är grön. Jag tror att jag ska virka små prickar och sy fast, men jag vet inte riktigt än. Så här långt är jag kommen.


Just ja, jag håller på med ett kuddfodral. Jag virkade ett förut, och Micke beställde ett till. Bilden är tagen kvällstid med webcam, så den är rätt kass. Skit samma liksom.


Och så måste jag tipsa om en ny sida på Facebook! Om du gillar stickcafé så är det här nåt för dig. Jag fick nys om det ganska sent, men jag hann vara med en timme. Det är en smart typ som startat en sida för stickcafé, online. Gå med i gruppen du också. HÄR hittar du den.

Och nu snaskar jag vidare på mitt absoluta favoritgodis. Kolla bara va nöjd jag är.