En gul beställning

Min lille Algot beställde en gul sak av mig. Visst är den fin? ;-) Någon som vet vad det ska bli?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Västen är klar


Min urtjusiga väst är klar! Jag är galet nöjd, och den är galet skön att ha på sig. Det är bara modellen som är lite felformad. Det bra med västen är att jag gjorde den en storlek för liten, för man ska kunna knäppa den under brösten. Jag kan inte knäppa den utan att töja den för mycket, men västen är lika snygg så här!

Det gick åtta nystan Drops Alpacka, och jag har stickat med dubbla trådar.





- Posted using BlogPress from my iPhone

Månadens mönster, januari: virkad tekopp



Det är dags att dela med mig av månadens mönster, speciellt om det inte ska bli för tajt mellan januaris och februaris mönster. Det första mönstret i Månadens mönster är en virkad tekopp med tefat! Jag hade tänkt ha det hör mönstret i boken, men tyckte inte riktigt att det passade in så mönstret har bara legat och skräpat.

Ni får ursäkta den usla kvaliten på bilderna i mönstret, vår braiga kamera är som sagt inte på humör för tillfället.

För att komma till mönstret (jag tror att det ska laddas ner till din dator) så klickar du HÄR.

VIRKAD TEKOPP

En liten nyhet för i år

De senaste veckorna har jag suttit och funderat kring en sak. Förra året laddade jag ju upp min bok på Vulkan, och den finns ju att köpa lite varstans på nätet. Och jag har insett lite att jag nog inte är bokskrivartypen, snarare mer lagd åt gratishållet. Personligen använder jag så gott som alltid gratismönster, förutsatt att jag inte gör ett eget mönster antingen inspirerat av nåt jag sett på nätet eller om jag har en bild i huvudet. Därför kommer jag att införa en sak på bloggen i år, och denna saken kommer jag att kalla Månadens mönster. Det innebär att jag en gång i månaden kommer att lägga upp ett egenkomponerat gratismönster här i bloggen. Det kommer förmodligen mest bli amigurumis och liknande, men inga mönster från boken kommer att läggas upp.

Vad tror ni om den idén? Nu har iofs nästan hela januari gått, men jag hinner nog i kapp ska ni se :D

Det finns garn på Teneriffa också

De här trevliga garnerna köpte jag på semestern. Red hearts baby, ett förvånansvärt mjukt garn för att vara akryl!




Och så merino från Katia.



Location:Västerhaninge

Trasig kamera = inga inlägg

Vår systemkamera har nåt knas med blixten, den fattar inte att blixten är öppen och använder alltså inte blixt fastän den ska. Så, jag kan inte ta några vettiga bilder och jag skriver helst inga inlägg utan att lägga in bilder :/

Min semester i bilder

Jag var då på Teneriffa hela förra veckan, och jag kan avslöja att jag haft det varmt och gott! Här kommer några bilder från semestern.

Bland annat åkte vi på båtutflykt med en glasbottnad båt. Meningen med utflykten var att titta på delfiner och valar i Atlanten, och det var en fantastisk utflykt! Delfiner har man ju sett förut, men att se dem i det vilda var otroligt. Och valarna ska vi inte tala om! Tyvärr var de svåra att fotografera, men här har vi en av delfinerna.

Och en av valarna


En annan utflykt bar av till Loro Parque. Där kunde man bland annat se
pingviner

Sjölejon

Sengångare (alltså, det är ett skithäftigt djur! Jag såg ett program innan, och sengångare har tydligen knappt några muskler alls. Och de är så långsamma att det lätt växer mossa i pälsen på dem)

Och så späckhuggare. Också en av mina favoriter.


Kort sagt kan jag säga att Loro Parque är ett måste om man åker till Teneriffa. Valutflykten likaså, iaf om man är så fascinerad av valar som jag är. En av mina högsta drömmar är att få se en blåval, fatta va coolt! Jag har insett att jag i mitt förra liv var pirat, och att jag i nästa liv vill vara antingen en blåval eller en sengångare. That's it liksom, det bara är så.

Och så kommer här lite blandade bilder från hotellet och dess omgivning.


Två av mina pågående projekt

Som jag skrev för nån dag sen har jag inlett ett evighetsprojekt. Ett sånt där som känns himla kull precis när man börjar, och sen när man kommit 1/100 av grejen så har man redan hunnit ledsna och låter eländet i en låda och dra till sig kryp som tycker att det är mysigt att bo i garn. Ett sånt har jag börjat på. Jag har, som jag skrev, 1,4 kg garn som jag ska virka en filt av är det tänkt. Egentligen hade jag väl inte tänkt sätta igång så här snart, men så kom jag på att jag ville spara på det andra projektet några dagar. Därför har jag suttit ett par kvällar och virkat african flowers som min filt alltså ska bestå av. Eftersom jag verkligen inte har en aning om hur stor filten kan tänkas bli, så börjar jag med en rektangel och jobbar mig sen utåt kanterna så att den oavsett slutlig storlek åtminstone får bra proportioner.


Mitt andra projekt är en så vansinnigt snygg väst/kofta. Jag har spanat på mönstret en tid och tänkt att den nog är för svår för mig. Men när jag kom hem från garnaffären med några nystan Drops Alpakka bestämde jag mig för att om jag kan sticka en flerfärgad väst till Simon, så kan jag banne mig sticka en enfärgad till mig själv. Jag lyckades ju med en rosa väst förut, och så mycket svårare kan det inte vara med en grön. Faktiskt. Och det är det här projektet som fått ligga åt sidan de senaste kvällarna medan jag virkat flowers. Det är en väldigt trevlig anledning bakom det här, och det är att jag ska på en sista minutenresa till Teneriffa på söndag (ja, du läste rätt: JAG ska på SEMESTER! ). Eftersom jag inte har lust att dra med mig hur mycket garn som helst bestämde jag mig för att spara så mycket som möjligt av västen/koftan. Inte för att jag tror att jag kommer att sticka mycket, men utifall att jag gör det så vill jag inte att projektet ska ta slut och så sitter jag och tjurar för att jag inte har nåt att pyssla med. Jag har ungefär halva arbetet kvar, och jag tror att det kan räcka rätt lagom även om jag skulle sitta en stund varje dag med det. Jag skulle kanske kunna ta med mig ett par virknålar? Just in case? Garn lär de ju ha utomlands också liksom.

Nytt evighetsprojekt



På stickcaféet förra hösten fick jag massor av Biancagarn av en som inte skulle använda det. Jag har nu bestämt mig för att virka en filt av garnet, och se hur stor den blir. Färgerna kommer att blandas hej vilt för det finns inte tillräckligt av en färg för att ha det som bakgrundsfärg. Inte för att det gör mig nåt. Men vi får se hur långt 1,4 kg garn räcker. Jag har verkligen ingen aning!

Förra året sa jag att jag skulle ha slut på halvfärdiga projekt när 2011 började, och jag tror att jag lyckades ganska bra faktiskt. Jag fick klart allt i princip, det är några kuddfodral som ligger och "skräpar". Helt ärligt hade jag helt glömt bort dem, men de blir nog klara så småningom. För tillfället har jag en stickad kofta/väst på gång och så min broderade lampa. Plus då att jag ska påbörja evighetsprojektet.

Min nya mössa

Innan nyår stickade jag klart en mössa som matchar min halsduk lite bättre än den jag hade innan. Nu är jag ju en sån typ som alltid alltid har håret uppsatt i en svans, mössa är inte särskilt bekvämt då. Men för länge sen hittade jag den här snygga mössan, och den passar ju typer som mig alldeles perfekt! Den var väldigt lätt att göra, och det gick snabbt. Min blev lite stor, eller lång eller vad man ska säga, men den är väldigt skön. Knapparna matchar väl inte helt bra, dock är de inte så knallblå som de ser ut att vara på bilden, de är väldigt mörkt blå, nästan svarta.