Sjal till salu


Jag har kommit på att trekantssjalar inte är min grej, jag föredrar halsdukar, västar och rektangulära sjalar. Därför tänkte jag meddela att den röda ananassjalen jag virkade klart strax innan jul är till salu. Förutom toksnygg, är den handvirkad förstås, och gjord i ekologisk ull. Pris? 450 inklusive frakt kanske? Är du intresserad kan du ju skicka ett mail, adressen hittar du här till höger. Om du är med i min Facebooksida kan du ju kontakta mig där också.

Update på dockan

Efter en del krävande tankeverksamhet beslutade jag mig för att låta benen vara lite tjocka. Mest för att jag ville ha stora fötter som man kan sätta skor på. Dockan är nästan klar, hon behöver ett ansikte och hår i nacken. Och en garderob förstås! Jag virkade en klänning till henne så hon slipper gå naken, och på fötterna sitter de små conversen jag virkade för ett tag sen.

En tråkig sak med den här dockan, är att jag vet att jag kunde ha gjort en mer estetiskt snygg docka. Jag försöker verkligen att rycka upp mig på den punkten, det var ju med avsikt jag gjorde henne lite mindre "vacker". Och charmig är hon ju dessutom!


- Posted using BlogPress from my iPhone

En typ trasdocka?

Jag virkar på en typ trasdocka och behöver lite fidback (feedback alltså). Den ska inte vara "snygg" utan se lite så där ihopslängd ut. Som det är nu är jag nöjd med huvud och kropp, men benen är jag lite osäker på. Är benet för tjockt i förhållande till kroppen? Mönstret kommer jag lägga upp gratis sen, och så är tanken att hon ska få en garderob allt eftersom.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Månadens mönster, februari: Bosse bladlus



Vinnaren av omröstningen blev Bosse bladlus! Så här kommer alltså Månadens mönster för februari. Nu kanske ni inte tycker att det är en bladlus, men jag har bestämt att det är helt enkelt. Och än en gång får ni ursäkta de halvkassa bilderna. Vår systemkamera är som sagt paj, blixten vill inte funka, så jag får fota med mobilen.

Klicka på den här meningen för att komma till mönstret!

Virkade converse











För jättelängesen översatte jag ett mönster på virkade converse. Det var visst fel på det mönstret, och jag har länge tänkt gå igenom det. Pysselkiisen har omarbetat översättningen, och jag kände lite att jag kanske borde göra samma sak. Känns onödigt att ha en felaktig översättning liksom. Jag har följt originalöversättningen, som är en direkt översättning av originalmönstret som var på engelska. Däremot har jag ändrat de fel jag hittat, och ändrat formatet på mönstret. Jag har även valt att ta bort anvisningar på hur många maskor man ska ha, jag är lite av åsikten att en maska hit eller dit inte är nåt att hänga upp sig på :P Så stirra er inte blinda på det. Jag vill poängtera att jag inte haft Pysselkiisens omarbetning som grund att stå på. Likheterna finns eftersom vi utgått efter samma översättning, och mönstret kommer ursprungligen från någon annan.

När jag virkade igenom mönstret virkade jag med virknål 2 mm, för att få ett par små skor. Tanken var att de skulle passa mitt självporträtt som jag gjorde för ett tag sen. De passar typ, de är väl 1 cm för långa kanske. Men, jag har nu planer på att utgå från mönstret på självporträttet och virka en docka som är något större. Det kommer då att bli en docka med bara trosor på sig, och sen tänkte jag att man kan virka/sy kläder till henne efter tycke. Mönstret kommer att läggas upp på bloggen när det är klart, och jag hoppas att det blir uppskattat för det skulle vara roligt att se vad folk gör för kläder till den :)


Virkade converse
Virknål: 4-5 mm, jag tror att originalmönstret hade 4 mm.
Garn: jag kan tänka mig att Drops Paris skulle kunna funka.

Sulan, i vitt
V 1: Lägg upp 12 (14) lm. 1 fm i andra lm från virknålen, 7 (9) fm. Hst i nästa lm, 2 hst i nästa, 5 hst i sista lm. Virka nu på motsatta sidan (dvs, du virkar runt kedjan av lm, så att du virkar ovalt liksom). 2 hst i nästa m, hst i nästa, 7 (9) fm, ökn.
V 2: ökn. 10 (12) fm. [ökn, 1 fm] 3 ggr. 9 (11) fm, ökn. 1 fm.
V 3: ökn. 11 (13) fm. [ökn, 1 fm] 2 ggr. [1 fm, ökn] 2 ggr. 10 (12) fm, ökn. 1 fm, sm i sista maskan.
V 4: Virka enbart i maskornas bakre bågar. 1 lm, fm varvet runt. Gör en sm och klipp av samt fäst garnet.

Sidorna på sulan
V 5: Fäst det svarta garnet genom att virka 1 lm, 1 fm i samma m i den första m efter sista sm. Virka fm varvet runt, gör en sm i första fm. Klipp av och fäst garnet.
V 6: Fäst det vita garnet med 1 lm, 1 fm i samma m som den sista sm. 16 (18) fm. Hoppa över nästa m, 2 st. Gör en minskning med st i nästa två m (minskningen ska ligga i mitten av sulans kortsid = främre delen av skon). 2 st.Hoppa över nästa m, 14 (16) fm, sm i första fm. Klipp och fäst garnet. Minskning med st har jag gjort så här: omslag, stick virknålen genom nästa maska. Plocka upp tråden och dra virknålen tillbaka genom maskan. Stick in virknålen i andra m från virknålen, plocka upp tråden och dra tillbaka virknålen genom m. Omslag, dra igenom 3 öglor. Omslag, dra igenom de sista öglorna.

Plös
Tunga/plös
I grönt.
V 1: I de bakre bågarna. Ha rätsidan mot dig, och utgå från minskningen du gjorde i förra varvet. Gör fm i de 7 mittersta m på tån. 1 lm, vänd arbetet
V 2-4: Fm i varje fm, 1 lm, vänd arbetet
V 5: Hoppa över första fm, 1 fm. 5 fm. 1 lm, vänd.
V 6: Hoppa över första fm, 1 fm. 4fm. 1 lm, vänd.
V 7-8: fm i varje m, 1 lm, vänd.
V 9: hoppa över första m, 1 fm. 3 fm., 1 lm, vänd.
V 10-13: Fm I varje m, 1 lm, vänd arbetet. Klipp och fäst garnet

Skons sidor
I grönt
V 1: i de bakre bågarna: Fäst garnet med 1 lm, 1 fm i första m efter tungans första varv. 1 fm i varje m, fram till sista m innan tungan, 1 lm, vänd arbetet.
V 2: 1 fm i varje m, 1 lm, vänd.
V 3: hoppa över första m. Fm fram till de sista två m. Minskn. 1 lm, vänd.
V 4: hoppa över första m. Minskn. Fm fram till de fyra sista m. [minskn] 2 ggr. 1 lm, vänd.
V 5: Hoppa över första maskan. Fm fram till de sista två m. Minskn. 1 lm, vänd.
V 6: hoppa över första maskan. Fm fram till de sista två m. Minskn. 1 lm, vänd.
V 7-10: 1 fm i varje m. 1 lm, vänd. På sista varvet skippar du luftmaskan, klipp och fäst garnet.

Kant
Virka en kant med vitt garn på sidans sista varv med fm. Klipp och fäst garnet.

Cirklar
Gör två för varje sko, eller så många du vill.
Med vitt garn, virka 2 lm. Gör 6 fm i andra lm från virknålen, sm i första fm. Klipp av garnet, men glöm inte lämna en lång bit för att sy fast på skon med.

Skosnören
Gör 110 lm, klipp och fäst garnet. Snöra skon.

Månadens mönster: omröstning

Det börjar bli dags att publicera månadens mönster, och jag kan inte riktigt bestämma mig för vilket mönster jag ska ta. Därför tänkte jag att ni skulle få rösta på den ni helst vill ha. För att göra det lite spännande får ni inte se figurerna ni väljer mellan, visst är jag lite elak? Till vänster kan ni rösta, antingen på Bosse bladlus eller på Bördie. Bosse bladlus är, som namnet antyder, en bladlus. En väldigt sööööt sådan också. Bördie är nån typ av exotisk fågel kanske, med lång näbb.

Kom igen, rösta på den du tror är bäst!

Framsteg på stickfronten



De första centimetrarna gick trögt, men sen var det stickbyte! Med 3 mm-stickor går det ruskigt fort (nästan iaf) att sticka! Från början var det tänkt att jag skulle sticka en sån här väst, sen kom jag på att mitt vita garn nog (snarare garanterat) inte räcker, och då bytte jag inriktning helt. Istället för att sticka västen enligt mönstret och enfärgad, så stickar jag typ efter mönstret och randigt. Jag hade ett rosa som var av samma sort som det vita, och sen hittade jag ett grönt garn som var typ lika tjockt som det jag hade från början, så jag bestämde mig för att det helt enkelt skulle gå bra att blanda garnerna. Nu följer jag alla måttangivelser i mönstret, men stickar helt i slätstickning och gör lite ränder i vitt, rosa och grönt lite som jag tycker. Färgerna är iaf helt i min smak, det blir lite karamellvarning på nåt sätt :D

Nära dödenupplevelse

Jag kan ärligt säga att det är rena döden att sticka med sticka 2,5 mm. Fyyy vad långsamt det går!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Lester- the mönster


Så, för att ni ska kunna virka lite kompisar till Lester kommer här mönstret. Tyvärr är kameran fortfarande paj, så bilderna har jag fått ta med min Iphone. Jag tror att det går att se hjälpbilderna, annars får ni säga till.

Klicka på den här meningen för att ladda ner mönstret!

Som vanligt vill jag att ni respekterar att mönstret tillhör mig. Det innebär att ni inte virkar upp Lestrar och säljer, däremot får man virka och ge bort så många man vill. Det är inte heller okej att sälja mönstret, eller att publicera det som sitt eget. Tack på förhand.

Lester

Det här är Lester, och han är ledsen. Varför vet jag inte, men han ser helt förstörd ut. Men han är himla söt, och hjärtat nästan brister när man tittar på honom. Lester är virkad efter mitt eget mönster, mitt allra senaste mönster dessutom. Mönstret kommer att finnas gratis på bloggen när jag renskrivit det. Om ni virkar lite kompisar kanske han blir glad igen?



- Posted using BlogPress from my iPhone

Dumma mig

Är en väldigt bra film. Vi såg den med Algot förut, och ungen fullkomligt älskade den! Han var väldigt skeptisk till 3d-glasögonen, men när han väl såg vad som hände med dem på kom han på andra tankar. Han hade knappt tid att äta popcorn ens.

Ni som gissade på minion i förra inlägget hade alltså rätt :D Tack WolfDreamer för mönstret!