Dopklänning på gång

Även om jag har gjort en del dopklänningar förut så är det ännu en på gång. Jag har redan två hemma, en som Algot använde vid sitt dop och så en som blev jätteliten trots rätt garn och slavisk läsning av instruktionen. Dessutom har jag gjort två som sålts vidare. Jag vet inte varför, men jag gillar virkade och stickade dopklänningar, tycker de är så vackra på nåt sätt. Tyvärr tycker jag det är ganska svårt att hitta nya, bra mönster och de äldre beskrivningarna är nästan uteslutande för Mölnlycke virkgarn som inte går att få tag på längre, annat än på tradera och aldrig i större mängd. Jag har letat länge efter en dopklänning till Bob, men alla jag gillar har varit för Mölnlyckegarnet och med min vanliga otur känner jag inte för att ersätta garnet med ett annat. Det kommer liksom bara sluta med tårar och besvikelse. Till slut bestämde jag mig för att göra dopklänningen som finns på Grunnebogarn. Skulle precis till att beställa garn och mönster, men tvekade för jag var inte helt hundra på klänningen. Och då, helt plötsligt, kom jag på att damen i min lokala garnbutik hade sagt nåt om en dopklänning från Järbo. En snabb sökning gav mig det här mönstret, och jag gillade den snäppet bättre. Livet är lite för luftigt, men kjolen är snygg och jag gillar verkligen att banden går åt "fel" håll. Jag har nu virkat runt 40 varv, totalt är det cirka 100 och det blir allt fler maskor och längre varv. Än går det ganska fort, men usch va segt de sista 30 varven kommer bli!

6 kommentarer:

6-barns mamma sa...

Vilken fin dopklänning, har själv varit sugen på att göra en men alldrig kommit till skott... . Kan tipsa om Sandnes dophäfte . http://www.sandnesgarn.no
Jättefina dopklänningar, ligger under rubriken heften, och under baby.

Pia sa...

Oj, vilket arbete men den kommer bli jättefin, när ska den användas!

Häxan Sytant sa...

Jag håller med om att den du valt var finast. Vackert med banden på längden. Jag har sytt en del dopklänningar (brodyr, spets och linne) men att virka har jag inte orkat ge mig in på. Jag beundrar verkligen ditt tålamod. Väntar med spänning på att få se resultatet.

Effie/Solfjäder sa...

Jag har utmanat dig på min blogg

www.musqotdesign.se sa...

Wow vilken fin dopklänning! Det skall bli jättekul att se den när den är klar!

Moster Maska sa...

Oj vad fin den kommer bli! Kunde inte virka när mina barn döptes, synd...Ha en bra dag!