I väntan på garn till hemliga projektet

Imorgon kommer min lillebror upp från Skåne. Han ska få vara min akutlösning ifall förlossningen startar när mina egentliga barnvakter är borta, eller tiden på dygnet är illa valt. Bob är beräknad till den 30 maj enligt rutinultrat, medan det tidigare ultraljudet i vecka 11 (eller 12 kanske det var) säger att 23 maj är ett troligare datum. Nu vet man ju aldrig när ungen behagar titta ut, så min bror får komma upp lite tidigare och så får vi hoppas att ungen kommer under de 3 veckor brorsan kan vara här. Egentligen ville jag bara ha sagt att min bror kommer upp imorgon, och han har med sig garn till mitt hemliga projekt. Jag är lite småless på att virka dopklänningen och behöver lite annat att pyssla med emellanåt. I helgen har jag haft min hexagonfilt av restgarn, men jag har insett att jag behöver ett nystan turkost till för att göra klart den och då är det inte roligt att fortsätta förrän jag köpt garnet. Väskan är nästan färdig, det fattas två hela hexagoner och fyra halva. Sen är det då det sedvanliga kvar: fästa trådar (kräk och tråk) samt att fixa foder och handtag. Vad är det, fjärde väskan som ska göras färdig sen? Jag ska ta en tur till Panduro sen och köpa handtag, men det får bli till nästa lön för nu ska brorsan tas om hand.


Väskan blir rätt snygg, men jag inte rå för att önska att den var helt i rosa nyanser. Fatta va snygg den skulle bli då!

För att slippa ifrån dopklänningen idag tog jag fram lite restgarn, ett ullgarn som har samma stickfasthet som Eskimo från Drops. Så stickade jag en toffla. Men först virkade jag fem varv på klänningen, för den ska ju bli klar den är bara dryg att sitta med varje gång jag vill virka. Imorgon ska jag göra den andra tofflan och sy ihop. Jag syr alltså inte ihop den första tofflan förrän den andra också är klar. Varför? För att jag alltid lyckas mäta knasigt så att de blir olika stora, det gäller allt jag stickar/virkar och som ska vara i par.


För att vara i storlek 1-3 månader är tofflan enorm, men nån gång ska den väl passa? Ursäkta den urkassa bilden förresten, men Snuttan (katten) vägrade flytta på sig och istället för en bättre bild på tofflan och en Snuttan som kikar i ett hörn valde jag att låta kattskrället synas lite mer på bekostnad av tofflan.

Och nu vidare till en tråkigare nyhet. Är det nån som minns åkpåsen jag stickade i vintras? Jag har i princip bestämt mig för att repa upp hela och göra nåt annat av garnet. Varför? Av den enkla anledningen att när det väl är dags att använda en åkpåse så har vi förmodligen bytt till sittdelen på vagnen, och åkpåsen har inte hål för den där selen i vagnen. Alltså finns det inget som håller kvar åkpåsen i vagnen, och ungen åker av. Inte så roligt kanske. Därför blir det till att återanvända garnet. Är det nån som har tips på vad jag kan göra istället? Det är typ 450 gram garn. Jag har kollat Garnstudios mönster men inte hittat nåt jag kände att jag ville göra, men jag kan ju ha missat nåt så tipsa om du vet nåt! Annars blir det en filt till, för den här gillade jag.

4 kommentarer:

Teskedsmamman sa...

En sjal till mamma är ju aldrig att förakta ;)
Väskan blir apsnygg!!! Varför kollade jag in här *suckar och fyller på projektlistan*

Anonym sa...

Men vad hände med det andra inlägget, med den röda stickningen? Ät ju nyfiken på vad det var...

Delta Blue sa...

Ååå katten, sååå fin! Mer bilder på henne;-)

Anonym sa...

Det där med åkpåsen. Finns superbra mönster på jarbo.se där du kan ha bältet på