Nya handväskanMin nya fina handväska är klar! Jag har länge länge trånat efter futuregirls blommiga väska, men jag vill egentligen inte ha en virkad väska i den storleken. Jag är mer för små handväskor som bärs i handen, att hänga en väska på axeln är inte riktigt min grej. Dessutom, om jag ska ha med mig en massa saker nånstans har jag hellre en liten handväska med typ pengar och mobil i, och sen en rejälare sak för resten av bagaget.

Hur som helst, jag har suktat efter den väska länge. Tyvärr finns mönstret i en japansk tidning som knappt går att få tag på vad jag fattat. Okej att man kan improvisera lite, och att futuregirl har lagt upp lite bilder på mönstret men ändå. Jag känner mig så trygg när jag virkar efter ett mönster, innerst inne är jag inte riktigt den typen som kommer på egna saker. Jag är en follower, ingen leader, helt klart.

Så hittade jag den här tjejen via ravelry och hon har lagt upp ett mönster på sin blogg. Visserligen är texten på portugisiska, men jag virkade efter diagrammet och sen fick jag prova mig fram. Det blev rätt bra tycker jag, det är svårt att få till formen på bild men det kanske blir bättre sen när jag sytt fodret. Just det, jag har inget foder på väskan. Så den läggs till högen med alla andra ofodrade handväskor jag har i gömmorna *suck* Nåja, mina föräldrar kommer upp snart och mamma är en hejare på att sy, så hon kan nog få ihop nåt bra. Min gamla stickade väska har gett upp helt, jag har använt den nästan dagligen sen den blev klar och den behöver ersättas snarast möjligt. Under tiden jag väntar på foder ska jag komma på nåt roligt att dekorera väskan med, antagligen blir det väl en blomma eller två. Men jag önskar att jag haft ett chokladbrunt garn att virka handtagen i, det hade varit riktigt snyggt.

Just ja, väskan är virkad i Purelife från Rowan. Ett av garnerna jag fick i mitt hemliga garnpaket. Så har jag lagt till lite maskor för att få en större väska, för nr jag gick efter diagrammet (som egentligen är för ett tjockare garn och större väska) blev det så litet.

8 kommentarer:

Sommertid sa...

Vad en fin väska...och just presis lagom storlek. Men jag är enig med dig att ett chokladbrunt garn att virka handtagen i, det hade varit riktigt snyggt och töfft !.

Ha en trevlig kväld.

Teskedsmamman sa...

Den där var riktigt fin!!

Lotta i S-vall sa...

Vikken läcker :)))

Pysseltossa sa...

Supersnygg!

Pysseltossa sa...

Nu har du inspirerat mig att virka en en egen version! Resultatet finns i min blog.

Anonym sa...

Hejsan, den var verkligen tuff.

Angélique Morgonöga sa...

Väskan är ju perfekt! *klurar hur jag ska stå emot känslan att vilja göra en egen själv*

BiZen sa...

Väskan är superläcker!
Kul att titta in och få inspriation,tack!//BiZen