Nya och förbättrade sandaler

Igår tjatade jag om att jag inte riktigt var nöjd med de virkade sandalerna, eftersom remmen satt för långt från tårna. Inatt vaknade jag och fick en snilleblixt, mitt huvudbry var över! Lat som jag är (och snål på garn) ville jag ju inte dra upp sandalen och göra om, eller virka ett helt nytt par. Istället virkade jag extra remmar vid tårna, med luftmaskor. Det blev en lite mer sportig look på sandalen, och det borde väl väga upp för det faktum att sandalen är rosa. Personligen älskar jag rosa, och har inget emot att klä mina småkillar i rosa, men det finns alltid nån som kommer med tjejkommentarer och nu har jag ju garderat mig med sportiga sandaler. Så här i efterhand borde jag nog ha gjort de extra remmarna i rosa, men det blev snyggt med vita också.

En annan sak, förutom den sportiga looken, som jag gillar med sandalerna är att jag gjort sulan dubbel. Det syns inte på bilderna här, men jag har en innersula som är rosa, och så är yttersulan vit. De dubbla sulorna gör att sandalen är lite stadigare, jag var rädd att den skulle bli för slapp med en enkel sula bara. Men nu sitter den riktigt bra, även om en sprattlig bebis lätt sparkar av sig alla typer av skor som inte klistras fast ;-)

Remmarna framtill.


Min nöjda bebis, i sina allra första sandaler.

4 kommentarer:

Teskedsmamman sa...

Det där blev ju alldeles lysande!

Jojo sa...

Mycket bättre! Ser bra ut så där :)

Testade på babyskon i går kväll, och oj så roligt det var att göra den, tack för beskrivningen! Måste bara gå på jakt efter en passlig baby fot nu då :)

Kram Jojo

Häxan Sytant sa...

Superbra lösning! De blev verkligen jättefina!

Anonym sa...

Supersnygga! Du har möjligtvis inte lust att dela med dig av vart du hittat mönstret?

min mailadress är onky(a)spray.se