Min gåva till min bättre hälft


Den här veckan har jag nämnt att jag vill överraska min man med en grej, en radiostyrd A-teamsbil. Idag gav han mig en snilleblixt, så det blir ingen bil till honom. Han satt som vanligt och läste en streckgubbeserie som han gillar, och då fick jag helt plötsligt idén att virka en streckgubbe och stärka den i trälim. Så utbrast han att man borde kunna göra xkdc-gubbar, ja, gubbar från den där serien. Där och då föddes idén, jag fick en snilleblixt. Varför skulle det inte gå att göra en streckgubbeserie? Självklart går det! Så, jag for iväg till Handen för att köpa några målardukar, sen snabbt som attan hem för att börja med arbetet. Vi kom överens om en seriestrip vi båda gillade, och som fick vara max fyra rutor lång för det var så många dukar jag köpte. Det tog mig kanske tre timmar att slutföra allt, och det var banne mig trist mot slutet. Det är inte så vansinnigt givande att virka en massa streckgubbar, tro mig. När alla trådar var fästa limmades gubbarna upp på målardukarna, och så skrev jag dit text för hand med en overhead-penna. Tavlorna hänger nu i hallen, så att man kan läsa serien medan man tar av sig skorna. Och helt ärligt, seriestripen stämmer faktiskt lite.

Det må ha varit tråkigt att virka enbart luftmaskor och smygmaskor, men det färdiga resultatet är desto roligare :-D Tavlorna uppskattas av oss båda, men de är gjorda som en gåva till min man som är ett otroligt stöd för mig. Jag kunde inte ha funnit en bättre man att dela mitt liv med *älska*

Inspirationen kommer från den här stripen, och jag har kopierat den rakt av. En sån här grej skulle jag aldrig kommit på själv.10 kommentarer:

Hulda sa...

hahaha...den var ju skitfräck ju :-D

Margita sa...

Jättekul idé och lyckat resultat

fante sa...

Hahaha :-D

Både kul och snygg :-)

Ida sa...

Åh vad fin! Älskar XKCD och just den strippen är bland det bästa han gjort. Blev ju hur bra som helst som tavlor!

Ozas Pysselverkstad sa...

Fantastiskt bra ! Vilken cool present !

Sunna sa...

Underbar, du är fantastiskt duktig

Paradiset Kaos sa...

Jättehäftigt och fint

Anno sa...

Tuffa tavlor! Om du gillar XKCD så komer du troligen att tycka precis lika mycket om http://gravidserier.blogg.se/
Skriven och ritad av en väninna till mig. Alla stripar är tagna från hennes och hennes vänners liv.

Pixi sa...

HAHA VAd finurligt kreativt o BRA!! =)

Sofia sa...

Det var en riktigt häftig idé och det var en rolig seriestrip ni valde! =)