Midsommarflicka, klarÄntligen har jag gjort klart Järbos midsommarflicka! Mönstret finns på Järbos hemsida, sök på 15-05 så får du upp mönstret.

Den här dockan är till min garnbutik, så jag kommer inte ha den kvar hemma länge till. Tyvärr är jag inte helt nöjd med den, men det beror mer på mönstret än på min virktro på mig själv. Jag var faktiskt inte helt nöjd med mönstret, det var lite småsaker som jag inte blev klok på men jag gjorde lite som jag tyckte och fick ihop det. Bland annat hade jag "problem" med blomkransen, det var för mycket trådar på blommor och blad, och för lite yta att fästa trådarna på tyckte jag. Så jag fuskade, och knöt alla ändar. Sen sydde jag på allt med en enda lång tråd och limmade fast garnsnuttar som stack ut. Det blev inte helt perfekt, men palla fästa en miljard trådar på liten yta liksom.

Och nu ska jag tillbringa resten av kvällens sista vakna timmar med att virka på en sjal i rosa garn, och med rosa och vita pärlor.

12 kommentarer:

Hulda sa...

Så fin!!!! En sådan skulle du kunna göra inför varje högtid ju...bara byta ut kläderna till Lucia, jul, påsk mm :-)

Drutten sa...

Otroligt fin!!! Förstår inte hur du orkar med sånt pillgöra. Limma var ju en bra lösning!

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag tycker hon är supersöt ut :)Man skulle inte kunna gissat att du haft problem med mönstret.

Helena sa...

Jättefin blev den, finare än den jag gjorde. Tror jag ska göra om benen, dom blev för långa på något sätt. Kan din stå av sig själv?

Helena sa...

Jättefin blev den, finare än den jag gjorde. Tror jag ska göra om benen, dom blev för långa på något sätt. Kan din stå av sig själv?

zαnуα ♥ sa...

Åh så fin den är! Håller med ovanstående, det går inte att se att det var problem med mönstret =) Limma var en toppenidé, jag hade aldrig i livet suttit och fäst alla trådar :P

sara - Glitterögon sa...

Vad fin midsommarflickan blev. Jag skulle nog göra som du, knyta trådarna och limma.

Crochetra sa...

Helena
Min kan inte stå själv, har inte plastgranulat hemma (eller vad det nu skulle vara). Men vem bryr sig :D

Hulda
Jag är inne på samma spår. Fick en idé förra veckan, och i den idén ingår bland annat att göra en hel garderob till en av mina virkade dockor. Och då hade jag tänkt göra en sån här nationalklänning också, med vissa ändringar eftersom jag inte är helt överens med mönstret.

Pixi sa...

Den vart ju urtjusig!!=)

Jenny sa...

Oj vad fin, du har verkligen lyckats med håret!

Har precis virkat din skalleorm till min dotter! Du hittar en bild på den på min blogg om du är nyfiken.

Ozas Pysselverkstad sa...

Otroligt fin, blev sugen på att göra en själv

Pia sa...

Jättefin blev din docka. Jag var för snabb att lämna den ifrån mig och sedan legat sjuk, men ser om jag kan fota den senare. Var i kontakt med hon som skrivit mönstret ang ärmarna och mönstret var fel. Håller nu på att virka den i Tilda, kransen kan nog bli pilligare där också. =O)