Värmeslag, och svar om Fifi Förgätmigej

Det har ekat tomt på bloggen ett tag, och det beror på två saker: 1) jag har varit i Karlstad hos goda vänner några dagar, och de har sedan följt med mig hem för att gå på bröllop; och 2) värmeslag. Jag mår skitdåligt av hög värme, och även om jag verkligen har haft tid att virka i Karlstad, så har jag inte orkat. Det känns som om kroppen helt stängt av, och mitt enda intresse just nu är att stilla mitt konstanta begär efter salt.

För att abrupt från en sak till en annan, så är det några som frågat mig om mönstret på Fifi. Det är några som vill ha hela mönstret, och jag kan säga som så att jag inte kommit längre än huvudet, hela mönstret finns alltså inte. Jag har inte orkat helt enkelt. Men misströsta ej, mönster kommer att finnas gratis här på bloggen, så fort jag gjort en ny del på henne kommer jag lägga upp mönstret på delen så att man kan typ virkalonga med mig. Just nu blir det förmodligen inget nytt Fifirelaterat på ett tag, jag har ett par beställningar från vänner som jag måste fixa med först.

5 kommentarer:

☆ Virkaholic ☆ sa...

Jag förstår dig precis!!! Mår apkasst i värmen och särskilt nu med stora magen!

Pia sa...

Värmen =O( Man ska inte klaga, men det gör jag i alla fall. Virknålen glider, svettig mellan fingrarna. Lite kalla nätter och svalare på dagen vore inte dumt. Ta du upp Fifi när du orkar, =O)

joannabapari sa...

Vad skönt att höra att det inte bara är jag som inte gillar värmen nu. Ibland känns det som om man erkänner ett fruktansvärt brott när man klagar på värmen hos vissa. Det är så underbart säger dom och svimmar nästan på kuppen. Jag har inget emot värme men detta är löjligt. Sova går ju inte. Vaknar med huvudvärk nästan varje dag nu

skapa och inreda sa...

Här är en till som inte står ut i värmen. Jag har min golvfläkt med mig överallt, känns nästan som om den vore en droppställning:) kan inte leva utan den.
Kram Annika

Nettan sa...

Det kom ju lite plötsligt, det här med supervärme varje sommar... Jag minns när 27-28 grader räknades som värmebölja - det är ju normal inomhusvärme dessa somrar! =O

Enda sättet att klara av det är att komma ihåg att fortsätta dricka och ÄTA, hur mycket det än tar emot. Inte så mycket varje gång, hellre lite och ofta. Ett tips; koka lite vätskeersättning, ställ in kannan i kylen och smaksätt med lite saft, citron eller vad man nu gillar... Det är ju inte bara vätska vi förlorar i värmen, utan vi behöver mineraler också.
Recept: 1 liter vatten, 2 msk socker, 1/2 tsk salt. Koka upp och låt svalna.