Tillfälligt avbrott, i NORGE

Usch, det blir bara glesare och glesare mellan inläggen. Dåligt av mig, jag borde inte få kalla mig garnberoende!

Hur som helst anlände jag, mannen och ungarna till Bergen, Norge i tisdags kväll. Och här stannar vi till på söndag. Tyvärr hittade jag inte sladden till kameran, så jag kan inte föra över bilder till datorn. Men tro mig när jag säger att det är ett fantastiskt landskap! Vi bor hos en vän ute på landet, och det är en underbar utsikt från huset. Idag tog vi en liten promenad nerför backarna (och tyvärr uppför på vägen hem *svettig*), där vi hamnade i en återvändsgränd i form av en fjord. Jag säger det igen, det är ett fantastiskt vackert landskap, och jag är bra avundsjuk på de som bor här.

Som den garntok jag är, tog jag med mig några nystan att roa mig med när ungarna är lugna. Tanken var att jag skulle virka några små cupcakes, men jag kom ungefär 3 varv innan jag bestämde mig för att göra ett nytt mobilfodral. Insidan är gul, och utsidan är grön. Jag tror att jag ska virka små prickar och sy fast, men jag vet inte riktigt än. Så här långt är jag kommen.


Just ja, jag håller på med ett kuddfodral. Jag virkade ett förut, och Micke beställde ett till. Bilden är tagen kvällstid med webcam, så den är rätt kass. Skit samma liksom.


Och så måste jag tipsa om en ny sida på Facebook! Om du gillar stickcafé så är det här nåt för dig. Jag fick nys om det ganska sent, men jag hann vara med en timme. Det är en smart typ som startat en sida för stickcafé, online. Gå med i gruppen du också. HÄR hittar du den.

Och nu snaskar jag vidare på mitt absoluta favoritgodis. Kolla bara va nöjd jag är.

7 kommentarer:

Helena sa...

Välkommen till Norge, bor själv utanför Oslo. Har du åkit Fløysbanen i Bergen som går så bratt upp att det känns i magen?

Crochetra sa...

Helena
Nä, jag tror det är tänkt att vi ska åka den men jag tror inte att jag vågar :P Har världens höjdskräck.

Sara sa...

Jag tror dig absolut på ditt ord att det är vackert i Norge! Har varit där för lääänge sen, och minns att det var väldigt vackert landskap!
Fint kuddfodral och mobilfodralet såg spännande ut!

Ramona K sa...

Hej! Ja, Bergen är otroligt vacker. Besökte stan flera gånger då min son arbetade där och blev förälskad i stan.
Jag kan tipsa om att Sparköp mitt i centrum är en guldgruva för garnsamlare - och otroligt billigt är det. Varje gång min son återvänder får han en garninköpslista från mig. Tipset kommer nog för sent om du åker hem imorgon men nästa gång kanske?

Daddis sa...

Min groda blev så fin :) Tack!

Pia sa...

Jag hittade precis hit till din blogg, och jag måste bara säga att jag är helt såld! Sitter och gapar över hur fina grejer du har virkat. Ska nog köpa boken tror jag :) Kram Pia

m sa...

De där små godisarna var mina favoriter också för många år sen. Jag hade glömt att de fanns sen jag helt förträngt dem efter att ha bitit sönder en tand med en :-)