Hur jag virkar halva african flowers

För tillfället är det ganska många som virkar african flowers, de är otroligt snygga och ett roligt alternativ till den klassiska mormorsrutan. Nackdelen med dem är att man får en ful kant. På en stor filt märks det inte så mycket, men på mindre filtar tycker jag (och många med mig) att den ojämna kanten syns lite väl mycket. Eftersom mitt evighetsprojekt helt oväntat blev ett mindre projekt, dvs från en stor filt african flowers till en bebisfilt, så kände jag att jag behövde utveckla en halv flower för att fylla i kanten. Så här gör jag mina halvor (om du inte virkar ihop dina flowers som jag gör, kan du helt enkelt skippa den delen på sista varvet).

Lägg upp 5 lm, slut dem till en ring med en sm i första lm.
v1: 3 lm, 2 st runt ringen. 1 lm, 2 st. 1 lm, 2 st, 1 lm, 1 st. Klipp av tråden. Glöm inte lämna en bit att fästa med.


v2: Fäst tråden i mellanrummet mellan förra varvets första 3 lm och första stolpen. 3 lm, 2 st i samma mellanrum. [2 st, 1 lm, 2 st] i lm-bågen, 2 ggr. 2 st, 1 lm, 1 st i den sista lm-bågen. (jag har lyckats virka 2 st, 1 lm, 2 st i slutet, men det ska inte vara så, utan följ varvbeskrivningen)


v3: Fäst tråden i mellanrummet mellan förra varvets första 3 lm och första stolpen. 3 lm. 4 lm i samma mellanrum. 7 st i lm-bågen, 2 ggr. 4 st i sista lm-bågen.v4: Fäst tråden i den tredje lm i förra varvets början. 1 lm, 1 fm i samma m. 3 fm. 1 st precis som på en vanlig flower. 7 fm, 1 st som vanligt. 7 fm, 1 st som vanligt. 4 fm.


v5: Nu är det dags att fästa den halva flowern i kanten på din filt eller vad du virkar. Så här ser kanten ut nu

och så här kommer den se ut när du satt dit en halv flower.


Fäst tråden i förra varvets första fm. 3 lm. 1 sm i första flowern du vill fästa i. 1 st i samma m.

Fäster du inte dina flowers så här, så skippa helt enkelt den delen av min beskrivning.

[7 st. 1 st, 1 lm, 1 sm mellan flowersen du vill fästa i, 1 st i samma m] 2 ggr. 7 st. [1 st, 1 lm, fäst i den sista flowern du vill fästa i, 1 st] i sista m.

Tada! Nu har du en halv african flower!

4 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Häftigt! Och fint!

Gorete Cerdeira sa...

Lovely!!!

Sunna sa...

perfekt tack

Lena sa...

Tack för det! Har virkat några stycken african flower i beige och vitt så ditt mönster passar jättebra. Vet inte riktigt vad jag ska göra med mina blommor ännu, men nu kan jag göra något fyrkantigt av det hela.
Mors!