Snig på kryssning

Det är en lördag som vilken annan lördag som helst. Snig kör ut sin tjänstebil ur garaget, full av förväntan och med gasen i botten.Snig kör...
... och han kör. Ibland möter han andra bilar. Men de ska så klart åt andra hållet, annars hade han inte mött dem denna helt vanliga lördag, en lördag som alla andra lördagar.
Äntligen är han framme! Snig kör ombord på Viking Lines tjusiga båt, för han ska nämligen åka Finlandsfärja. Helt själv? Alldeles korrekt. Snig är less på sina fyllepolare och har bestämt sig för att åka på en alkoholfri kryssning den här gången, och bara dansa och ha kul och faktiskt komma ihåg vad han gjort i helgen när arbetspolarna på posten i Tomteboda frågar hur han haft det.
Väl ombord på båten rusar Snig till dansgolvet, han älskar att dansa. Och han är inte ensam, för dansgolvet är redan fullt av folk som vill ha roligt!
Snig han dansar och dansar. Han småsnackar lite med folket som är där, och dricker en och annan Ville Vikingdrink. Alkoholfri förstås, från barnens bar.
Så plötsligt får han syn på något. Där, till vänster! Ser du?
Nej, inte den hawaiianska flickan med blommor runt halsen. Där, till höger! Ser du?
Ja, där! Snig har spanat en bedårande snigelflicka och blir med ens störtförälskad. Han gör några coola moves och rör sig förföriskt fram mot snigelflickan som verkar vara där med sin tjejkompis från Hawaii.
Efter några minuter aktivt övertalande lyckas Snig övertala snigelflickan till en dans. En dans som blir till en till, och ännu en. Flickan säger att hon heter Tekla, och så blinkar hon retfullt med sina mascaramålade ögonfransar.
Och så händer det! En kyss! Mitt på dansgolvet, ser du? Snig och Tekla hånglar! Och de fortsätter dansa natten lång.
Efter att ha spenderat hela kryssningen med tillsammans har Snig och Tekla svårt att slita sig från varandra. Du vet hur det är att vara nyförälskad, eller hur? Snig erbjuder sig att köra hem Tekla, och hon tackar ödmjukt ja. Så kör de iväg, och vad som händer sedan vet bara Snig och Tekla. Det blev visst ingen vanlig lördag, en lördag som alla andra, trots allt.

6 kommentarer:

Viktoria sa...

VAd sött. Påhittig du är.

Botilda sa...

Underbar historia och fina sniglar. Vad glad jag är att jag just hittat till din blogg!

Cupcakes & Hoyas sa...

Hi-hi! Vilken söt liten berättelse!
kram Ylva

Maz sa...

Ha, ha! Vilken underbar historia! Önskar det nyförälskade paret all lycka! :)

mira sa...

söta små sniglar. :-)

Studio Agnes sa...

Haha, roligt! Fiffigt och kreativt! Här får man ju massor av idéer.