Hej, jag heter Petra och jag är garnoholic

Ungefär så känner jag mig idag. Efter att ha organiserat sylådan kände jag att garnet kallade på mig. Jag sneglade ner i hörnet bakom soffan där jag gömt mina påsar med garn och insåg att jag faktiskt måste göra nåt åt röran. Jag tog ett djupt andetag och drog ut påsarna i hallen, och så sorterade jag garnet någorlunda insatserna i byråns två mittersta lådor. Jag blev nästan förskräckt när jag såg allt garn som gömt sig i påsarna. Okej, det är inte enorma mängder, men det ÄR för mycket garn helt enkelt! Varför låter storherrn mig köpa nytt hela tiden? Jag kommer ju aldrig på vad jag ska göra av allt för jösse namn! Sa jag förresten att han kom hem med några nystan Eskimo i cerise idag? Synd på bilden i vänstra hörnet, vilken läcker färg! Och jag har bestämt att jag ska göra om axelvärmaren. Kragen blev inte alls så där mysig som jag tänkt mig, så jag kommer helt enkelt att riva upp partiet i beige och sen ett nystan av det roströda garnet. Då räcker det precis lagom till en lite lyxigare krage i resårstickning, plus att axelvärmaren blir enfärgad som jag ville från början. Kanonbra! Om inte det blir av kan jag använda den som klänning har jag kommit på ;) Fick ett infall och drog den på mig. Kan säga som så att det var inget fel på "klänningen" och den beiga kanten var riktigt snygg över brösten, enda egentliga felet var väl underlaget. Ja, min osmickrande hydda alltså. Men det är en annan historia och jag jobbar på det.


Ja, sa jag att jag ska på syfestivalen i november? Behöver jag ens säga att jag vet med säkerhet att jag kommer att komma hem med påsar med grejer jag egentligen inte borde köpa?

Snig har börjat jobba nu, han sitter med min storherre och programmerar eller vad de nu gör på det stället. Ja, för Snig har slutat på posten i Tomteboda, han tyckte det var så långt att pendla. Och Tekla, vad gör hon? Jo, hon pryder väggen i hallen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Törs Tekla verkligen släppa iväg Snig bara sådär? Det vet man ju hur dom beter sig så fort flickvännen inte ser, bara slemmar på andra brudar liksom? Nej, vore jag Tekla skulle jag se till att få hem Snig å det snaraste, innan det händer nåt tråkigt! Mvh Anna

Maria,din vän i garntrasslet sa...

Nej min vän, nej!
Man Kan Inte ha för mycket garn!

sara - Glitterögon sa...

Underbart med så mycket virkgarn. Mitt problem är det motsatta. Jag vet precis vad jag vill virka, men jag har knappt nåt garn :/