Garnrea- himmelriket för en tossig tokerIdag åkte vi till Nynäshamn för att mata ankor och kolla på världens bästa leksaksloppis, Åsas leksaksförmedling. Till min förvåning såg vi världens absolut sötaste lilla and simma i klungan av våra gamla hederliga änder. En mandarinand har jag fått veta i efterhand, och han var så himla söt att jag bara måste lägga upp en bild. Och dagen fortsatte ganska bra, eller väldigt bra skulle nog Micke säga. Inte nog med att vi hittade tågräls och flexitrax för en billig peng, det var dessutom marknad i centrum. Är det marknad måste man kolla lite, och fatta att jag hade missat världens garnrea om det inte var för att vi kollade runt på marknaden! Vi hade gått en liten stund när Micke konstaterade att en pysselbutik hade 50 % på hela sortimentet. Jag slängde ett hastigt öga, och insåg att det fanns *trumvirvel* GARN för halva priset i samma butik. Jag sprang in och Micke fick gå till bankomaten så det fanns medel att bekosta mitt begär. Jag försökte behärska mig, för jag har inga direkta projekt på gång och vill inte köpa garn som inte kommer användas. Men jag kom hem med:Nio nystan Viva i olika färger. Jag kommer troligtvis att behöva göra fler kakburkar inom en (snar) framtid, så jag plockade på mig lite schyssta färger. Två flätstickor (heter det så) åkte också ner i korgen.Men det bästa av allt var ändå ullgarnet! Jag har varit sugen på att virka ett par såna här tofflor, och en tjej jag snackar med på ett forum har gjort dem i Marks & Kattens baby ekoull, och i babystorlek. Tror ni inte att jag hittade det i hyllorna? Två nystan beige åkte ner i korgen. Tätt följda av ljusgrått och mörkgrått, två nystan av var. Så drog jag ner fyra nystan vanlig ekoull i grått och fyra nystan Tuva i nån rödmelerad nyans. Och där satte jag stopp, 374 kr senare. Jag hade kunnat köpa huuuur mycket som helst, men jag sa nej. Jag ångrar lite att jag inte tog några nystan av ett blandgarn med bambu, akryl och bomull. Och jag ångrar massor att jag inte plockade på mig massor av Tilda i väl vald nyans, för det är ruskigt bra till dopklänningar som jag alltså gillar att virka. Men men, man kan inte få allt här i världen. Och syfestivalen tror jag att jag får strunta i, men man vet aldrig. Skulle vilja köpa alpakagarn, men det fanns inte idag. Det borde finnas på syfestivalen.

2 kommentarer:

Anna sa...

HEJ!Har du en liten grabb som heter Algot och så gillar du och virka! JAG MED!!! Vår Algot fyllde 4 år i somras och vi har en lillasyster som heter Svea och en lillebror som heter Vilgot!

Kram från en annan pysselmaja som ska virka amigurus på pendeltåget till jobbet imorgon...

anna (at) familjen-nordstrom (dot) se

Effie/Solfjäder sa...

Man kan bli så lycklig i en garnbutik med REA. Och hellre garnoholic än något annat "missbruk". Och föresten vet man aldrig vilket sorts garn man behöver härnäst...

//Effie