Det nalkas jul

Och till och med jag har lite julkänslor! I helgen köpte vi en en och den står pyntad fin i vardagsrummet.


Mitt i julkänslorna surfade jag runt på nätet för inspiration, och jag fann den på etsy. Snyggare pepparkakshus får man nog leta efter! Jag har påbörjat ett eget mönster, och har hittills gjort långsidorna och gavlarna. Tanken är att jag ska virka ihop sidorna med vitt garn, men det har jag inget hemma och jag kommer aldrig iväg till garnaffären heller. Så frågan är nu om jag ska tvinga mig själv att gå till garnbutiken fastän ungen tvärvägrar, eller om jag ska använda en annan färg som till exempel rosa. Det finns lite tid till eftertanke, jag har ju bara taket kvar och huset är till dagis.

Mitt i känslosvallet av jul kom jag att tänka på min absoluta favorit bland jullåtar. Till min besvikelse insåg jag att "någon" slarvat bort den. Antagligen är den väl trasig också, var den nu ligger. Några timmar på grönans julmarknad rensade huvudet på mig och jag kom på att det finns nåt som heter google, och där hittade jag låten. Favoriten och andrapristagaren, på samma sida! Erkänn att du blir lite nyfiken på vad det är för låtar, och att du bara väntar på att jag ska säga vilka det är. Men det tänker jag inte göra, jag tänker visa! Det är iaf Tommy John som sjunger dem, de två översta på sidan.

Slutligen vill jag passa på att tipsa om en julkalender som förgyllt mina två sista decembrar: www.oioioi.se

1 kommentar:

Fröken Elsa sa...

Hej! Jag gjorde också ett eget virkmönster till ett pepparkakshus och virkade alla delarna. Det blev jättefint, men sen när jag skulle montera ihop det blev det inte lika fint :(
Jag tappade till slut allt tålamod och det hamnade i soporna.... Hoppas att du lyckas bättre än jag! :)

Jag har en award hos mig till dig! :)