Sista tofflorna ever

Som utlovat kommer här bilderna på tofflorna jag försökte få ihop till en 8-månaders, eftersom de förra blev för stora. Jag gjorde om mönstret så det blev mellan de två storlekarna som Phenelia gjort. Jag trodde att det var för att hon använt ett annat garn till de större som mina inte blev bra. Men jag har insett att tovning nog inte är för mig, speciellt inte om jag inte kan prova sakerna på någon.

Så här såg tofflorna ut före tvätt, de är ca 18 cm vill jag minnas och stickade i ekologisk babyull från Marks & Kattens.


Efter en tvätt har de krymt något, men de är ungefär lika stora som tofflorna från Phenelias större storlek.


Efter två tvättar har det inte hänt så mycket, och här lackade jag ur helt. Jag vet inte hur många svordomar som ekade i badrummet när jag plockade ut dem ur tvättmaskinen.


Eftersom jag är envis som synden beslutade jag att köra tofflorna i tvätten en sista gång, och då krymte något lite. De är nu något mindre än de mörkgråa som är enligt Phenelias storlek 7 månader. Phenelias mäter ca 14 cm, och mina ca 12,5. Storleksskillnaden på de tre olika storlekarna jag gjort syns på bilden.