Bland muffins och troll

För inte så länge sen virkade jag ett halvdussin muffins till lillkillens avdelning på förskolan. Jag använde lite av garnet jag köpte på rean tidigt i november, och lite restgarn förstås. Personalen blev jätteglada, och jätteförvånade när jag sa att jag hade gjort dem. Jag vet inte, jag kanske inte ser ut som den traditionella tanten, fastän jag är tjock och har glasögon? Är det månne avsaknaden av permanentlockar som ställer till det?Och nu när julen närmar sig har till och med jag fått lite virklust igen. Jag mår rätt dåligt för det mesta, har svårt att få i mig mat och jag har konstant huvudvärk. Men nog om det. Jag brukar besöka andras virkbloggar även om jag inte pysslar så mycket själv, så såg jag den här tomten hos fröken Elsa och kände att jag bara måste göra en själv! Jag hade inget rött garn, eller nåt hudfärgat, så jag tog ullen jag använt till tofflorna. Resultatet blev jättebra, men eftersom ullen bråkade fick jag göra lite småändringar i början av luvan och i skägget. Hos Elsa såg jag även en virkad ängel, så jag ska försöka mig på en sådan också. Jag kommer inte att använda mönstret hon länkade till, istället lyckades jag hitta mönster på lite mindre änglar som är aktuella. Länk till det kommer sen när jag testat mönstret.

3 kommentarer:

"De e inte dåligt" sa...

Jätte söt tomte!! Och helt ljuvliga muffins=) Vad använder du för garn till dem?

Mvh Malin

Pex sa...

Det är lite blandat. Ibland är det Paris (från drops, kolla garnstudio.com) och ibland använder jag Viva (från Marks & Kattens). Ofta blandar jag dem, de funkar väldigt bra ihop.

Effie/Solfjäder sa...

Så fin tomte du gjort, men tråkigt att du inte mår bra. Själv har jag "snöat" in på virkade eller stickade disktrasor, jätteroliga att göra (har inte riktigt tant-åldern inne men...). Visst är det kul att hoppa runt på andras handarbetsbloggar och få tips och inspiration.

kramar Effie