BlomskallraEtt stycke virkad skallra till bebisen, klart! Den gick ohyggligt fort att göra om jag får säga det själv. Och jag var så dum att jag sydde på bladen när Algot såg, så nu har han "lånat den till bebisen kommer" säger han. I själva verket har han lagt beslag på den, så jag ska göra en ny. Den här blomman är rosa och lila, för det lila garnet hade bara räckt till fem av se blomblad. Om jag kommit på det innan jag gjort tre lila blad, så hade jag förmodligen valt att göra blomblad i tre färger istället. Nåväl, det är lätt att vara efterklok. Nästa skallra skulle visst bli röd och orange sa Algot, men vi får väl se. Jag hoppas på att han ska inse att det är en bebisleksak och helt enkelt låta mig slippa göra en till. Han ville ju ha fler taxar, jag kanske kan styra in honom på det hållet igen för garn har jag ju.

Min skallra är virkad i Drops garn Paris och med virknål 3,5 mm. Den blev rätt stor, diametern (från ena blombladets spets till motsatta bladets spets) mäter den ca 16 cm och den är ca 13 cm hög.

9 kommentarer:

Krumelur sa...

åh vad fin den blev!!

Teskedsmamman sa...

Helt underbart fin!
Börjar närma sig bebisleverans nu! Ska bli spännande att följa ;)

stina sa...

superfin! jag blev också sugen på att göra en trots att jag inte har nån bebis i närheten...

Sofias värld sa...

Så fin skallra!

6-barns mamma sa...

Vilken fin, tycker om hunden du gjort också. Jag är också sugen på att prova att virka, testade att virka en kanin. Den blev inte fin, men har fått rådet att prova med en mindre virknål. Så snart ska jag prova igen, är sugen på att virka 3 kaniner som håller varandra i "händerna" att hänga över barnvagnen när det blir dax.

Smycka sa...

Vad fin skallran blev!

Ulrica =o)

Drutten sa...

Den blev jättefin din skallra. Nu har jag äntligen lagt in mönstret på min skallra i bloggen...

Sanna sa...

Åhh vilken härlig skallra du gjort, duktig du är =) Förstår att sonen blev kär i den!

Anonym sa...

.hej.
jag heter elin , och är 12 år
jag älskar att virka , och har virkat en hel del!

jag älskar min bästavän Alexandra , hon kan verkligen inte virka & sticka , men älskar sakerna jag gjort , och nu var det så att hon såg denna blomman och blev superförtjust i den , så jag undrar bara om jag kan få mönstret på den ? :)

mvh : Elin
mejla: elin.lizzie@hotmail.com