En sugig dag, men med tips

Min dag började rätt bra, eller i alla fall så började den inte sämre än andra dagar. Algot ville inte vakna i tid så han fick vara hemma från dagis, och följde med mig till mödravården på kontroll. Barnmorskan kollade mina värden och vikten, och allt såg normalt ut förutom att jag gått upp jättemycket och känner mig som en flodhäst. So far so good, var lite nedslagen på grund av vikten men beslöt mig för att inte tänka på det mer. Och sen, på vägen hem blev jag påmind om det. Jag gick från bussen, jag gick på baksidan av vårt område och då passerar man balkongerna till två hus med vardera 24 lägenheter. Jag gick där i godan ro, med Algot däckad i vagnen och en matkasse i ena handen. Då är det två killar som börjar skrika "tjockis" efter mig, och asgarvar. De höll på från det att jag gick från husets ena ände tills jag kommit förbi andra ände. Mogna som de var vågade de inte ens stå på balkongen utan gömde sig, och hånade mig. Okej att jag ÄR stor, jag har gått upp mycket och samlat en del vatten, men inte ger det någon rätt att göra sig rolig över mig :-( Jag gick hem med gråten i halsen och tröståt två ostmackor. Och m&ms. Och Ahlgrens bilar. Fast det var inte så mycket av varje, jag har ju en Algot som snor allt för mig.

Jag är fortfarande upprörd, de där två idiotkillarna tog ifrån mig all glädje med att vara gravid. Det är inte kul längre, jag vill inte gå utanför dörren. Allt jag vill göra är storshoppa garn att gosa med och stanna inomhus. Micke skulle köpt garn till mig idag, jag har ett nytt projekt på gång men det är lite av en hemlis på bloggen än så länge. Hur som helst, garnstudio har rea på lite vintergarner och jag tänkte köpa garn till mitt projekt. Och Micke har en garnaffär i närheten av jobbet så han skulle fixa, fast tyvärr hade de inte det garnet jag ville ha så jag fick inget garn idag. Fick ringa min mamma, som hittade garnet i butiken i Hörby (bästa garnbutiken jag vet!) och min lillebror tar det med sig upp när han kommer nästa vecka.

Är du sugen på reagarn från Garnstudio? Här ser du vilka garner som är aktuella och vilka återförsäljare som rear!

Ett annat tips är restgarnsbytet på stickamera.se. Jag har inte anmält mig än, jag ska kolla mina restgarner först och sen bestämma mig.

4 kommentarer:

pysselmamman sa...

Det är inget att bry sig om, människor som gör sig roliga på andras beskostnad tror jag tyder på dårligt självförtroende. Om de bara visste vad mycket som händer i en gravid kvinnas kropp!Omoget var det iallafall! Jag gick upp 5 kg med första, 12 med andra och 14 med tredje å det är en kamp att komma tillbaka, det är inget som sker över en natt! Var stolt över dig själv, du bär på ditt barn och bara den mår bra så spelar kilona ingen roll!

Carolina sa...

Håler med pysselmamman, bry dig inte. Och så är man mycket känsligare som gravid. Tänk istället på att du snart får en massa härligt garn :)

Kram

Anna sa...

Tänkte också säga att du inte ska ta åt dig av dem där kommentarerna. Jag är själv höggravid o ska förhoppningsvis föda till helgen, mitt tredje barn och jag har inte blivit av med kilona från barn nummer ett än. Som gravid är man vacker och ska njuta av sin mage och vad som finns där inne. Om inget annat så hoppas jag att du kan koppla bort tankarna med lite handarbete. Jag besöker din blogg dagligen och tycker det är så kul att se allt du gör :-)

Anonym sa...

Du är helt underbar, glöm inte det! Ingen är så bra som du!