Hemliga projektet, felstickatLagom till att jag stickat 20 cm på min hemliga stickning, varav 6 cm mönsterstickning, insåg jag att mönstret inte var lika tydligt som på bilden i mönstret. Helt utan anledning egentligen kollade jag upp hur man gör den väldigt grundläggande räta maskan. Då insåg jag att det var där felet låg, det var av den här anledningen mitt mönster inte var så tydligt som det skulle vara. Jag har i hela mitt liv stickat fel på en så enkel sak som räta maskor! Istället för att göra en "vanlig" har jag ju stickat VRIDNA räta maskor. Behöver jag säga hur upprörande den insikten är för en gravid kvinna? Jag tror jag surade i över en timme och var inne på att riva upp hela projektet för att börja om och göra rätt. Eller om jag bara skulle byta till rätt räta maska. Eller kanske fortsätta göra fel? Eller varför inte bara riva upp mönsterstickningen och göra rätt på bara mönsterstickningen? Efter att ha konsulterat först min man och sen min lillebror beslutade jag att jag skiter i att riva upp och stickar helt enkelt färdigt projektet med fel räta maskor. Varför? För att de som ska få hemlisen ändå inte vet att maskorna är fel och vridna. Lagom till att jag beslutat mig för det, så gick min rundsticka sönder. Behöver jag säga hur upprörande det är för en gravid kvinna som redan haft en jobbig start på dagen? Det var dessutom mina knitpicks som gick sönder. Lyckligtvis verkar det hålla rätt bra bara genom att trycka tillbaka linan i stickan igen, det behöver bara hålla tills jag kommit ihåg att köpa superlim att limma med.


En positiv sak med dagen, är att jag kan konstatera att ju fler mönstervarv jag stickar, desto tydligare syns mönstret och det ser bättre och bättre ut. Det kommer nog bli rätt bra ändå, fastän mina maskor är felstickade. Från och med nästa stickning ska jag i alla fall göra rätt, det är en sak som är säker!

Kvällen ska jag tillbringa tillsammans med Eurovision och dopklänningsvirkande, lite omväxling förnöjer ju.

2 kommentarer:

Teskedsmamman sa...

Hörredu, gråt inte över dina vridna maskor :) Den blir ju fin ändå!!! Och vridna maskor skapar en snygg effekt på helt slätstickade stycken *tycker jag*

Pixi sa...

Ja ja man lär sej alltid något! hehe..förstår att det blev frustrerande ,men jag hade oxå fortsatt! kram på dej =)