Jag hjärta raggartärning

Det har varit lite småpyssel nu i helgen. EFter att jag virkat/krokat den gröna tärningen kände jag att det blev lite ensamt med bara en tärning. Så jag virkade ett hjärta som sällskap, men det kändes inte riktigt rätt. Hjärtat blev skitfint, och är virkat efter Stjernfalls beskrivning. Förmodligen kommer hjärtat få hänga i den röda gamla Emmaljungan, medan tärningarna ska hänga i den blå Bugaboon.


Eftersom jag fortfarande ville ha nåt mer än bara en raggartärning i vagnen, och hjärtat alltså blev "fel", så fick det bli en raggartärning till. Den här gången blev det en mer traditionell tärning, en med prickar på istället för siffror. Färgerna är omvända, det blev lite roligare så. Av nån anledning blev inte den här tärningen lika bra i formen, fastän jag gjort på samma sätt både i virkningen och i monteringen. Den är dessutom mindre fylld än den gröna, och ändå har den gröna snyggare form. Jag misstänker att jag tagit fel virknål, för jag minns inte riktigt om jag hade en 3 mm eller en 3,5, och den vita är med 3,5 mm. Nåväl, tärningarna duger gott och väl, de lär väl tappa formen när det regnar ändå.

4 kommentarer:

Teskedsmamman sa...

Så fina de blev och hjärtat sitter ju som en fläskläpp i Emmaljungan!!!

Engelska Villan sa...

Hej!
Vad kul att hitta till din fina, roliga blogg! Jag fick tips av "Äppelträdet"!
Jag är inne i ett riktigt "virkstim" och virkar för tillfället bakverk till en doppresent. å nu är det dina "oeros" som gäller, ha ha! :)
Kram Anna

Martina sa...

Haha, så roliga :-)

knepigt sa...

Har blivit inspirerad och försöker mig nu på krokning.
Undra om du inte kunde visa en bild på 4:an, har provat mig fram men den blir inte bra.