Massupdate

Den här veckan har, förutom en massa leveranser, inneburit flera projekt. Bland annat har jag gjort klart bakstycket på dopklänningen, jag har till och med virkat klart detaljerna i halsringningen. Och eftersom fram- och bakstycke ser likadana ut har jag fotat dem sida vid sida så ingen ska tro att jag ljuger. Jag kan inte nog understryka hur snygg klänningen kommer bli. Förhoppningsvis passar den också när det väl blir dop, för en viss liten lilleman växer så det knakar. Och det mestadels på bredden ;-)


Nästa projekt fick jag lust att göra sen jag lånade lite böcker på biblioteket. I boken går mössan under namnet Perumössa, och den har mycket mer broderier samt tofsar i knytbanden. Dessvärre kom inte jag och maskstygnen (som man broderar med) överens alls, så jag bestämde mig för att inte göra färdigt broderierna och behålla min mentala hälsa. Till råga på allt är mössan för stor för lilleman, men jag får nog skylla mig själv. Den lilla storleken såg så liten ut att jag gjorde mellanstorleken, och ja, det skulle jag väl inte ha gjort. Mössan är förresten virkad i Bellevue, och det gick knappt ett nystan.
I samma bok som Perumössan, "Stickat och sött" av Erika Knight, finns ett mönster på en hätta med jättestora rosetter. Den är jättesöt, men lite tjejig för min lilleman (ja, jag har faktiskt gränser) men jag ska sticka hättan ändå och se om jag kan få till lite snygga knytband.

2 kommentarer:

Hulda sa...

Ojdå det har vekligen varit en rolig vecka för dig med så mycket paket :-D och en snygg mössa har du också hunnit med, jag tycker inte den behöver brodyren på, den är skitfin utan :-)

Dopklänningen är ju helt underbar, funderar också på att göra något sådant när jag väl får barn.

Pixi sa...

J jisses vad grann dopklänningen blir ,funderade skarpt på innan att göra en liknande till min syster bebis som kommer i september ,men man måste göra annat oxå ,för har redan gjort 2 set kläder o en filt håller jag på med ,men var helt klart sugen! hehe!! =)