På väg mot smalhetenNär jag flyttade till storstan för nästan sju år sedan var jag fet. När jag och min bättre hälft gifte oss två år senare hade jag gått ner 30 kilo och såg riktigt bra ut. Idag, två graviditeter senare, är jag fet igen. Min förlossningsdepression till trots SKA jag gå ner i vikt, jag vet att jag mår så mycket bättre när jag är lättare i kroppen. Så, efter att ha gjort halvhjärtade försök i över två månader har jag bestämt mig för att ge järnet. För att spejsa till det köpte jag en Nike+-sensor som man kan synka med Ipoden. Den registrerar fart, tid och sträcka när man joggar. Nu kan jag inte jogga eftersom jag är fast med S.S (Simon Surtant), mendet funkar lika bra att gå. När man gått/joggat sin runda kan man ladda upp sina resultat på Nikes hemsida och se sina resultat förbättras. Där kan man också styla sin egen gubbe och såna där grejer. Gubben kan man sen ha som skärmsläckare på datorn, och så pikar den den att man kanske borde röra på sig istället för att sitta vid datorn.

Jag har idag lyckats gå 4 km, och då har jag fortfarande ont i ryggen. Vi får se om jag blir nöjd med sensorn, annars var det väl nästan värt 300 spänn att få styla Minin ;) Förresten tänkte jag att jag skulle hålla mig ifrån godis, och att man kan få unna sig nåt extra gott när jag gått ett visst antal kilometer. Typ vid 25 kilometer, då ska jag unna mig nåt snask.

Är det någon som är på? På Nikes hemsida kan man nämligen utmana kompisar i joggingturer (ja, promenader med eftersom det är det jag får köra) och sånt. Kanske kan man tagga varandra när det känns svårt?

8 kommentarer:

Cattis sa...

Hej du blivande joggingvän. Jag är med på att bli utmanad. Jag ska jogga och har anmält mig till premiärmilen i mars i Stockholm. Jag delar gärna joggingen med dig i en varsin del av landet.

kramkram

Petra sa...

Lycka till! Jag började mitt nya liv för en och halv vecka sen. Är så grymt peppad och vill verkligen gå ner, jag har lagt om min kost helt (lchf) och försöker att jogga lite (vilket jag egentligen avskyr, men måste ge det en chans). Det ska bli spännande att se hur det går för dig *pepp, pepp*, jag hoppar nog över det där med nike... men är gärna med lite halvt sådär.

ewa sa...

Åh jag önskar att jag orkade. Är ju nymamma till en 7mån Mio och trots att han ammade bort tie kilo på mig så är jag bra rund. Va kosta härligheten? Jag är både snål och ny husägare på en mammapeng = inga många kronor över.

Johanna sa...

Hej! Lycka till med joggandet. Håller själv på att gå ner i vikt efter graviditet, fast genom viktväktarna. Det där med jogging är tyvärr inget för mig. Vill bara önska lycka till på vägen!

Krumelur sa...

Heja heja... Om du vill så kan vi stötta varandra!! Jag kör hårt just nu, har gått ner 10 kg sen 1 juli och har mååååånga kilon kvar... så behöver du stöttning så hör av dig!! :) Bara dessa 10 kg gör sån skillnad på ork och hållning och allmänna måendet!! Lycka till!!!!

RobinEmilie sa...

Hejhej :) Har en liten spontan fråga. Den lilla Nike joggingprylen, måste man stoppa den i ett par sceciellt dojjor, måste det ens vara Nike. Har iof nike men man måste inte ha någon speciell modell eller? (hoppas,hoppas!)

Ha en trevlig dag!

Pex sa...

Va roligt med gensvar och fler som försöker gå ner!

Den lilla sensorn och en plugg till Ipoden kostade 300 kr. Det finns speciella Nikeskor som har ett litet fack för sensorn, men man kan använda precis vilka skor man vill. Jag hade sensor i strumpan, precis vid resårkanten så att den satt hyfsat på plats.

Nu peppar vi varandra! På måndag ska jag dessutom till läkaren och förmodligen få medicin, så kanske har jag mer ork då. Just nu är energin nere i botten.

Heja oss!

Fru Myhr sa...

Trist att höra att du inte mår bra, men skönt med motivation ändå. Skrev ett inlägg om min egen förlossningsdepression i min blogg häromdagen om du vill läsa - du är långt ifrån ensam!