Irritation

Igår var jag arg. Väldigt arg. Hela eftermiddagen och hela kväll sög fett. Och idag, är jag också arg.

Jag vill passa på att meddela att det INTE är okej att använda mina beskrivningar för att sedan låtsas att det är ens egna och ta cred för att "man är så duktig på att komma på saker" när man i själva verket använt något JAG gjort. Jag tycker det är skitkul att dela med mig av i alla fall några av mina egna mönster, och jag har därför varit generös nog att dela med mig av dem gratis. Men nu är jag irriterad. Ser jag en enda person till som antyder att de själva kommit på ett mönster som är misstänkt likt mitt eget (och då menar jag verkligen uppenbart likt, jag har sett några men jag nämner inga namn) så ryker hela gratismappen med mina mönster. Det är skittrist att det finns ett fåtal människor som "snor" mönster, allt jag egentligen "begär" när ni virkar efter mina mönster är att man länkar till min blogg.

Sen vill jag be om ursäkt för surkärringen som skrivit det här inlägget. Majoriteten av är underbara människor som sköter sig, och det vore synd om jag "tvingas" sluta dela med mig.

10 kommentarer:

Linda sa...

Usch, jag hade också blivit arg. Fy så elakt gjort!

Anna sa...

Jag förstår om du blir sur! Det är ju DU om konstruerat mönstren, då är det ju klart att du ska ha lite uppmärksamhet för det.
Om någon använt dina mönster som grund är det väl inte för mycket begärt att de skriver nåt i stil med "den här har jag gjort, mönstret finns hos Crochetra, gjorde lite egna ändringar" - om de nu gjort några ändringar. Det är ju liksom inte ens eget mönster om man utgått från något redan publicerat och sen ändrat några detaljer...
Bra att du säger ifrån!

jojohanna sa...

Jag virkade babyconverse efter din utmärkta svenska beskrivning, men självklart så länkade jag. Jag hoppas du för all cred du förtjänar för dina egna fina saker. Virka vidare!

ewa sa...

Outa dem! Eller iaf prata direkt till dem! Jag kom på förut att jag skulle gärna se en virkad version av tintins rymdraket! Jag såg förresten en IgglePiggle mössa på nån blogg när jag surfade runt, tyckte den var fin o virkade en egen. Kan dock inte läsa mönster utan körde fastmaskor helt på frihand. HUr räknas sånt? Idén är ju hennes fast jag har ingen aning om vart jag såg den...

Fröken Elsa sa...

Jag har tyvärr samma tråkiga erfarenhet som du, vilket har resulterat i att jag inte längre har lust eller tycker att det är kul att lägga ut mönster i min blogg. Fast egentligen var det ju hela tanken med min blogg från början. Jag har hittat flera av mina mönster kopierade och utlagda i en och samma blogg (ingen ren virkblogg). Det är ju himla lätt att bjuda sina bloggläsare på mönster när man bara kopierar någon annans.......
Allt jag vill är också bara att få en länk tillbaka till min sida och att mina mönster ska vara mina. Men det verkar vara väääldigt svårt att länka för vissa.....
Jag tror inte att dom som gör så här förstår hur mycket arbete som ligger bakom ett mönster.
Man kan ju inte hindra någon från att virka av det man gör, men det är otroligt dåligt att inte skriva var man fick inpiration och idé ifrån. Tycker jag.

Pysselkiisen sa...

Förstår helt klart din frustration! Tycker du ska gå ut med vilka som stulit, man vill ju ogärna stötta någon som är en tjuv :(

Har förresten gjort klart ett av dina mönster under veckan, nämligen pepparkakshuset! Gå in o kika på min blogg för att se bilder.

Älskar det du gör och jag hoppas att du fortsätter med att ge oss alla chansen att få virka dina underbara mönster!

Anonym sa...

Har "hantverkat" i många år och har också varit drabbad av det du beskriver. Har dock bestämt mig för att ingen ska få förstöra min skaparglädje. Har börjat se det från den positiva sidan. Kul att nån annan också vill göra så fina saker.
Lycka till din skaparglädje/M

Mickelräv sa...

Verkligen skittråkigt. Själv ser man ju alltid till att de skall vara nämnt vems mönstret är. Visst händer att man missat länka nångång i farten men det försöker man ju åtgärda snabbt när det upptäckts. Hittat massa fina mönster hos dig som jag är riktigt glad för att jag hittat.
Man blir skeptisk till att lägga ut de mönster man själv knåpar på helt klart.

MiniZillen sa...

Suck! Du har all rätt i världen att vara irriterad och arg! Själv är jag en nybörjare på att virka, utnyttjar mer än gärna alla gratismönster som finns online..men att påstå att det är ens egna mönster..usch, va fult! Bra att du säger ifrån!!!

Chickabee sa...

Hej duktiga du!
Är så oerhört imponerad av din skicklighet med tråd och virknål. Det är en fröjd att få se dina alster och jag följer dig med spänning. Under min föräldraledighet har mitt slumrande intresse för virkning vaknat och jag har gett mig i kast med det ena och det andra. Efter att ha sett ditt pepparkakshus kan jag inte annat än försöka ge mig på det också. Förstår din irritation gällande stulna mönster. När jag surfade runt för inspiration fann jag i annan blogg/försäljningssite en kopia på ditt hus, och jag antar att det inte är du som står bakom den sidan?! Kostade 575 spänn och inte lika fint som ditt. Blev skitförbannad å dina vägnar. Sök på virkat pepparkakshus på google så hittar du sidan där om vi nu inte ska outa namn här.
Varm kram
Caroline