På virkfronten intet nytt, men kolla vad jag hittade!När jag flyttade till storstan 2003 vägde jag (shit, ska jag verkligen outa mig?) närmare 100 kg. Efter att ha bott här i ett år och på den tiden hunnit förlova mig och bestämma datum för bröllop, bestämde jag mig för att för en gångs skull göra mig av med överflödig vikt. Med hjälp av en motionscykel, bättre matvanor och en vilja av stål gick jag ner nästan 30 kg. På bilden ser man hur liten jag var efter viktnedgången, kolla in mina arbetsbyxor från första året i storstan. Så snygg jag kände mig, så pigg och så himla levande! Så blev jag gravid, och fick mitt första barn. Jag gick ner alla kilon, var nere på nästan samma vikt som på fotot. Vi blev gravida igen, fick missfall och 10 kilo smög sig på. Så blev vi gravida igen, och som jag säkert nämnt gick jag upp väldigt mycket pga hormonstörningar eller vad det var. Och nu, nu är jag lika stor som när jag hade de där byxorna första sommaren här upp. Jag satt och fixade med en grej i picasa, och så såg jag den här bilden. Fan va snygg jag var. Och jag har hela viktresan framför mig, för andra gången i mitt liv. Heja mig!

14 kommentarer:

Eva Hagbjärn sa...

Inte roligt med en massa överflödskilon. Jag är själv överviktig så jag vet =(
Kolla in den här sidan:

http://www.kostdoktorn.se/

Här finns hjälpen - LCHF! Jag har själv gått ner ca 15 kg, och fler hoppas jag att det blir med tiden. Ny livsstil och nytt mattänk som jag ska hålla fast vid livet ut.
Hälsn. Eva

Kafe sa...

Behöver också tappa en hel del... Men du har gjort det en gång - och du klarade det! När det blir jobbigt, tänkt på hur du kände dig när du gått ner de 30 kilona, hur bra du mådde när den här bilden togs. Ta fram de bra känslorna och använd dem som en morot! Du kan!!

Eva / whiskyochchampagne sa...

Ja jag vet hur det är...
Har alldeles för många kilon över jag med...och GI:ade/LCHF:ade bort väldigt många men de har sakta krupit tillbaka...
Så efter jul ska jag försöka igen...men inte före ! Det går inte...hihi !

***
KRAAAM EVA

Krumelur sa...

Heja heja heja... Jag kämpar också på... har tappat 12,7 just nu och still going strong... själv har jag en bit ner till 100 sträcket men det SKA gå!

Lycka till!!

Linda sa...

Önskar dig ett stort lycka till! Kan man inte använda motionscykel och trampa lite lätt medan man virkar? :)

Crochetra sa...

Tack för alla fina och uppmuntrande kommentarer! Och heja alla andra som också kämpar med vikten!

Linda
"Man" kan säkert, personligen har jag testat och jag blev helt ärligt åksjuk. Fick lägga mig i soffan och må illa ett tag innan jag kunde fortsätta cykla.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Ja, heja dig! Har du klarat det en gång klarar du det en gång till. Lycka till! :)

Kraaam

Fröken Elsa sa...

Ja heja dig! :) Jag vet precis hur du kände det när du hade gått ner 30 kg...och hur det känns att behöva gå ner dom igen. Du klarar det den här gången också!

Ang. förra inlägget så kommer vi väl alla i formsvackor och tycker att alla andra gör mycket finare saker eller har roligare idéer. När jag känner så brukar jag ta en paus och göra något helt annat. Ibland varar uppehållet några dagar ibland en längre tid.
Du är ju en otroligt duktig virkerska så egentligen har du inget att sura över...eller hur? :) Nu ser jag och många med mig fram emot din virkbok! Lycka till med den! :)

Pixi sa...

Har du klarat det en gång o det säger inte lite om vilja så fixar du det igen oi nu vet du vad du ger dej in på o bra med peppfoton!! Lycka till!=)

Sunna sa...

vi tar varann i hand och kämpar på

Carolina sa...

Önskar dig all lycka till på din resa!

Saannis - Fru & Blivande Mamma sa...

Vi kan kämpa på tillsammans. Jag har också lite senare graviditetskilo som jag mer än gärna vill bli av med. Var överviktig innan graviditeten men hann otroligt nog gå ner 10kg på 3månader. Så länge viljan och kämpaglöden finns till hands så klarar man det mesta med lite peppande ord :)

Åsa sa...

heja heja! har du klarat det en gång så VET du ju att kan en gång till!!

Linnea sa...

Shitt vad bra kämpat! Du har gjort det förut, du kan göra det igen! Lycka till! Förresten blir jag jätteinspirerad av dina alster!