En tuff start på nya året

Som jag skrev lite snabbt i mitt förra inlägg så innebär ett nytt år även en ny start. För min del har året varit tufft redan, hela veckan har jag och Algot kämpat med att rädda världen och igår äntligen lyckades vi. Egentligen räddade vi inte bara en värld, utan åtta, från den onda Bleck och hans elaka kumpaner. Har du inte märkt att världens ände varit nära? Nä, det är kanske inte så konstigt, för jag snackar om Wii-spelet Super Paper Mario. Algot och jag har spelat hela veckan, och igår var vi klara. Det var en trött Algot som kröp upp hos pappa i soffan och sa "Oj, det var jobbigt att rädda världen!". Visst är han härlig :-D

Och imorgon fortsätter äventyren, för då ska vi på arkeologisk utgrävning i snön. Vi var på leksaksloppis idag, utan Algot. Och där hittade jag något som gjorde att jag kände mig gladare än på länge: Ice Mummy. Det är ett kit med formar, plastskelett, plastinälvor samt verktyg för att utforska de färdiga ismodellerna. Skitkul om du frågar mig, jag gillar sånt där. Jag har ju till och med läst en kurs om dinosaurier och det här ju lite åt samma håll även om det inte är lika långt tillbaka i tiden. Jag har byggt ihop skeletten och stoppa i inävlorna, plus att jag fyllt formarna med vatten och stoppat i frysen. Allt för att överraska Algot imorgon, vi tänkte gömma figurerna (en gubbe och en sabeltandad tiger) i snön utanför dörren så han får gräva efter dem själv. Vi köpte lite andra experimentkit också, men inget värt att nämna.


För att vara lite mer allvarlig, så innebär det här nya året att jag ställer in mig på att börja om. Jag har inga löften, det har jag aldrig. Istället har jag förhoppningar, och ambitioner. För det första vill jag må bättre, både mentalt och fysiskt. Det förstnämnda jobbar jag redan på, men det andra har inte kommit igång riktigt än. Jag har beställt hem en motionscykel, med rejält säte och inte en sketen sadel som sjunker in i baken när man sitter på den, och det borde ha kommit redan men jag väntar fortfarande.

Så har jag en ambition, inget som är hugget i sten alltså, utan bara en ambition. Och det är att vara flitigare på att använda garn jag redan har hemma, som ett projekt restgarn ungefär, och inte köpa garn stup i kvarten. Jag hade samma tanke förra året, och det gick rätt bra till en början men så fort jag unnade mig själv ett nytt nystan så kunde jag inte sluta. Som ett beroende. I år hoppas jag sköta mig lite bättre än förra året, men (och det är ett stort men), jag kommer inte att bry mig om restgarn när jag går på Syfestivalen i februari. Samma gäller om jag går på den i höst, men så långt fram tänker jag inte.

Hmm, det var bara två saker. Jag vet att det finns mer, men jag är väldigt tankspridd. Jag har nog aldrig varit så här virrig förut i livet. Bara för det kom jag på en sak till, och det är att jag vill virka saker och stå på julmarknad nästa vinter. Och det ska jag försöka jobba med hela året. Jag ska även försöka jobba på min C-uppsats så jag får min examen. Men (ännu ett stort men), det här året ska jag ägna till att hitta tillbaka till den pigga och glada person jag egentligen är. Och för att göra det ska jag inte göra saker som jag känner att jag inte orkar, i år finns inga livsavgörande måsten som att få klart examen, ta första bästa jobb för att jag är pengalysten eller liknande. Det här året ska saker ske i min takt, en takt jag känner att jag orkar. En takt som tillåter mig att göra saker jag tycker om att göra, samtidigt som jag kan orka med vardagslivet små måsten. I år handlar det om hälsa. I år handlar det om att jag ska må bra, så att jag kan uppskatta min underbara familj så som de förtjänar :-) Det må kanske låte klyschigt, men så är det. Idag är början på resten av mitt liv.

Slutligen vill jag säga att jag gärna tar emot tips på vardagslyx som gör att livet känns roligt och trevligt. Det kan vara vad som helst, tips på ett gott knäckebröd eller rolig utflykt som jag kan göra med mina barn. Kanske sitter du inne på recept på världens godaste bröd? Eller kanske är du expert på avslappningsövningar? Jag tar emot alla tips som gör att man känner sig piggare :-)

9 kommentarer:

IA Nyckelpiga sa...

Min dotter ság precis din header och sa att hon tyckte att den är fin. Hon vill att jag ska göra en Ariel till henne med ;).

Joanna sa...

KOLLA IN BLOGGEN http://bakahemma.blogspot.com/. DET VAR ÅRATAL SEN JAG BAKADE HEMMA MEN FICK EN ENORM LUST ATT GÖRA DET EFTER ATT HA KOLLAT IN DEN. OCH FÖRFATTARINNAN HÄVDAR ATT ALLT BRÖD BLIR GOTT BARA MAN KAN TEKNIKEN. HÅLL TILL GODO

☆ Virkaholic ☆ sa...

Det finns ett knäckebröd som heter Vilma, jag köper det på hemköp, det och briost är verkligen vardagslyx!

Ett avslappnande bad med badbomber *ah*

Jag kan tipsa om ledd meditation/avslappning, som är perfekt.
http://thepiratebay.org/torrent/3742342/Brain_Sync_-_Awaking_Kundalini

Om du inte är nedladdare... eh, maila mig ;)

Sunna sa...

Mycket kloka och tänkvärda löften eller kanske önskningar. Jag lovar att stötta dig det här året som en bloggvän, och något riktigt roligt för dig själv kan jag rekommendera afrikansk dans, var på en testrunda och wow vilken grej. jag ska berätta mer, förresten jag kommer upp på mässan i februari

Ulrika sa...

Kanon fina tankar innför det nya året och ditt nya liv. Tips på vardagslyx kommer här:

Om du nu dricker kaffe så är det vardagslyx att dricka en god kopp smaksatt kaffe. Antingen köpt smaksatt eller så lägga i en bit vaniljstång i kannan när man brygger, eller kanel eller kardemumma som blandas i pulvret.

Att sätta sig ner i skogen eller i en park och vända ansiktet mot solen och släppa alla måsten om så bara 10 min det är också vardagslyx. Carpe Diem.

Lillsnörpa sa...

Vart lite nervös innan jag läste klart inlägget :)

IA Nyckelpiga sa...

Jag menade att det är väl inte sá dumt att bli liknad en sjöjungfru!

Jag har pá kánn att det här áret kommer att bli speciellt. Jag är lite inne pá samma linje som du.
Háller tummarna hoppas pá det bästa!

MiniZillen sa...

Jag ÄLSKAR din blogg! På min egen blogg skriver jag om min kamp mot övervikten mot ett smalare liv...jag har dock inte speciellt brottom, tycker liksom du att det är viktigt med vardagslyx..förut ansåg jag det vara godis nu är det mer manikyr, ett nytt nagellack eller ansiktsbehandling eller liknande ;) Lycka till!

Sandra sa...

Jag ska lyxa till det här året genom att unna mig en och annan behandling t.ex. fotvård. Sen ska jag köpa riktigt fina köttbitar då och då...

På marknader har jag köpt mina knäckebröd. Lycka till med uppsatsen, ska med färdigställa min under året.