Om mina mönster

Okej, nu kommer ännu ett inlägg där jag tigger bekräftelse ;-) Nä, men eftersom bokfölagen som hittills svarat på min bokidé inte insett vilken bra idé jag har så börjar det luta åt att det inte blir en bok. Jag väntar fortfarande svar från några förlag men har inga speciella förväntningar. Jag var rätt nere förut, just angående det här, men idag insåg jag att världen faktiskt inte går under om jag inte lyckas bli virkboksförfattare. När det väl kommer till kritan är min familj det som betyder allra mest för mig och så länge jag har dem behöver jag inget annat. Men, jag är som sagt fruktansvärt sugen på en egen bok, eller åtminstone att få sälja mina mönster (då kanske jag äntligen lyckas köpa en handväska). Därför tänkte jag kolla med mina fina läsare hur det ställer sig till det här. Jag kommer förmodligen inte att låta trycka upp boken själv, det är jag för feg för. Men om jag skulle få för mig att göra det ändå, hur många är det då som är intreserade av att köpa boken? Är det tillräckligt många kanske det kan vara lönt att göra det ändå, en bok ser så himla proffisgt ut och är rolig att bläddra i.

Eller om jag skulle välja att sälja mönster som pdf-fil? Vad skulle man kunna tänka sig att betala för en fil med cirka 15 mönster?

Kommentera gärna det här inlägget, för jag behöver verkligen andra människor åsikter kring det här. Jag drömmer fortfarande om att hitta ett förlag som vill publicera boken, men jag har inte kraft att leta eller kämpa.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Har du kollat med vulkan.se om det går att ge ut boken där?

hattalahutta sa...

Er usikker på hvor mye du kan ta for en bok/pdf med alle 15 mønster samlet, men enkeltvis kan du selge mønster for 4-6USD (har ikke kursen for svenske kroner). Har du vurdert Etsy.com? Jeg kjøper mye derfra, og der selger man helst mønster enkeltvis. Bare et forslag :)

Matilda G sa...

Beror ju alltid på vad det är förslags figurer och så. Men dem två amigurumi böckerna jag har kostade 100kr/st. Kollat med "BC"(?), det är dem som tryckt dem jag köpt.:)
Lycka till nu!;)

Sara sa...

Hej!
Jag är en som "smyg" läser din blogg och jag skulle vara intresserad av att köpa dina mönster.

Greenpixey sa...

Svårt att säga när jag inte har sett mönstrena. Jag föredrar att köpa enstaka mönster I pdf-fil format och betalar uppåt $5.
Gillade jag inte större delen av mönstrena skulle jag inte köpa en hel "bok"
Om jag var du skulle jag lägga ut mönstrerna var och en för sig på alla möjliga ställen som Ravelry, DaWanda, Etsy och din egen blog.
Lycka till! =)

ÄNGLASTINA sa...

Naturligtvis hade det varit kul med en bok.Jag har köpt lite mönster på Etsy på pdf-fil.Kolla där lite på priserna.Du hade kanske kunnat översätta dom till engelska och haft en kundkrets utanför Sverige.Hoppas vi kan hjälpa dej med lite ideer.
Lycka till

Krumelur sa...

Naturligtvis är det kul med en bok om du trycker en! Då köper jag den! Men tänker du sälja som pdf så tycker jag att kanske du skulle lägga upp en webshop, typ "Made by You" ta 20-30 kr/mönster. :)

Fröken Elsa sa...

Trycker du en bok så köper jag den. Jag samlar ju på virkböcker :)
Men jag tycker som några andra här (och tror att du skulle tjäna mest då) att du ska sälja dina mönster på Etsy. Ha både en svensk och en engelsk version och sälj dom var för sig.

Trevlig helg!

Jojo sa...

Trycker du upp en bok, kan du räkna med att ajag beställer en! :)

Kram Jojo

Linda sa...

Lätt att jag skulle köpa en bok om det blev någon! Älskar dina små figurer!! =)

Jenny sa...

Jag älskar att köpa handarbetes böcker och skulle definitivt vara intresserad.

Annars sälj på Etsy! Brukar köpa ett mönster för ca 5 $ (30 spänn) så om du säljer dem i packen om 5 mönster skulle jag säga 10 $. Om du känner att du har tid sälj dem en och en, tror du tjänar mest pådet!

Ida sa...

Jag skulle också köpa din bok om det blev någon! Ibland blir man lite less på mönster i pdf format och det är himla kul att ha de samlade i en bok.
Men varför inte göra ett slags "häfte" med mönster och sälja det istället? Den behöver ju faktiskt inte vara bunden, jag hade även köpt ett häfte om man fick det i brevlådan :)

Lycka till!

Mimmi sa...

ca 15 mönster är ju ganska mycket. Såg på'Ravelry att man tar ju mellan 3-8 dollar för endast 1 mönster. Har köpt en del på folks bloggsidor med där jag gett runt 30 kr för ett mönster eller häfte. Har du 15 borde du kunna ta 100 kr om du trycker upp det lätt säg i bara A4 format lite lätt som en liten katalog/tidning kan du ju säkert ta 20-30 kr mer + porto helt klart. Sen tycker jag det är svårt säga om jag skulle köpa den det beror ju lite på vad det är i den. Men mycket av de mönster du har är ju jätteroliga ideér.

Anonym sa...

Jag älskar dina figurer och mönster, och skulle bli väldigt intresserad av en eventuell bok el. PDF fil. Jag bloggar inte själv, men jag läser din och många andra handarbetsbloggar med stort intresse och försöker íbland att tota ihop ett mönster. Just nu ligger det några små dammsugare på jobbet till många kunders förtjusning(ditt mönster). Keep up the good work!
/Helena (helenadahlbom@hotmail.com)

Åsa sa...

Jag skulle absolut vara intresserad av att köpa mönster, OM de gjorde en bok skulle jag köpa den direkt men blir det lösa mönster är ju det lika bra - då köper man dem man vill ha, jag skulle tänka mig att betala ca 30 kr/mönster. Lycka till! och säger detsamma förresten, har du kollat med vulkan.se??

Sofia-Sobeide sa...

Jag har också varit sugen på att skriva en bok men kommit till den slutsatsen att jag inte har den tid som krävs för det. Vad jag förstod då jag kollade på olika förlags hemsidor så vill dom ha ett helt färdigt manus med bilder och allt innan man får något "kontrakt". Dessutom börjar det redan finnas en del böcker både på svenska och andra språk så jag ansåg att det helt enkelt är enklare och bättre att sälja enskilda mönster. Troligen kommer jag själv också endast i framtiden att köpa enskilda mönster. Ofta är ju böckerna ändå så att man bara virkar vissa figurer.

Men ska man förtjäna på det måste mönstren vara på Engelska. Jag har även mina mönster på svenska men kommande mönster kommer jag att skriva på engelska först och sedan möjligen svenska. Jag har kollat och jämfört priser där och försöker ha lägre pris än vad andra har. Nu är ju dollarn så billig så det är ju inte optimalt då man säljer i dollar.

Lycka till!