Syfestival i Älvsjö

Trots att Aftonbladet hade en artikel om att man borde stanna inomhus så bestämde vi oss för att dra till mässhallarna i Älvsjö idag. Tåget gick i tid (halleluja!) så det bådade för en bra dag. Det var kallt som attan ute, och det blåste lite för mycket för min smak. Skjutdörrarna på Älvsjö station var igensnöade men det skottades för fulla muggar när vi kom.

När vi väl kom till mässan och hade gått ett varv tyckte jag nog att det var mindre utställare än i höstas. Alltså inte mindre som i kortväxta, utan mindre som i färre. Däremot såg det ut att vara fler workshops, även i virkning. Det fanns en workshop i att virka bakelser, och det fanns en för amigurumi. Det fanns lite mer virkning, men jag minns inte riktigt vad, jag är rätt tankspridd så det är väl närmast ett under att jag inte gick vilse.

Den här gången hade jag bestämt mig för att titta efter billigt garn till en filt, men jag hittade inget jag gillade. Däremot gick hela min fickpeng åt, så jag har ju handlat. Oväntat, eller hur? ;-)

Vi hade tänkt gå ett helt varv innan jag fick slösa pengar, men efter ungefär halva varvet gick vi förbi banangarnutställaren. Nu var det så att jag lockat Algot med att köpa banangarn, bara för att han skulle följa med utan att göra motstånd och för att han sen skulle hålla sig lugn medan jag tittade. Så, när jag gjort misstaget att säga att vi gick förbi banangarnet var det bara att köpa en härva. Jag trodde att han skulle bli sur när garnet varken såg ut som eller luktade som en banan, men han krånglade inte alls utan valde en härva med ett stort leende. På bilden nedan syns även en visselpipa som ser ut som en fågel. Också det en muta.


Den här gången tänkte jag köpa garn i andra färger än rosa. Jag är ju ett stort fan av rosa, men det finns gränser har jag hört. Bara för att visa att jag faktiskt gillar andra färger, köpte tre härvor ullgarn. Varje härva är på ungefär 200 gram. Två härvor i spygrönt och en i rostrött/rostbrunt. Det är jättefina färger, men det syns inte riktigt på bilden. Det gröna ska jag nog virka en enkel, stor sjal, typ som en stor mormorsruta men en triangel istället. Det rostfärgade vet jag inte än, men det kan nog gå ungefär samma öde till mötes.


Sen köpte jag bara en omgång garn till. Jag "hittade" en ställning med garnnystan för 10 kr styck, och bland dessa fanns Marks & Kattens bomullsgarn Viva. Det är väl typ som Drops Paris, och jag gillar både Viva och Paris till att virka kakor och bakelser. Det är lagom tjockt, lätt att virka med och så gillar jag att det inte är glansigt. Hela tio nystan köpte jag. Jag menar, garn är ju bra att ha ;-)


Min fickpeng gick även åt till lite virknålar. På förra mässan köpte jag två ergonomiska virknålar, jag vågade inte köpa fler utifall att jag inte gillade att virka med dem. Men, jag blev frälst och den här gången köpte jag tre nya: 2 mm, 3,5 mm och 4 mm.


Till min stora förtjusning hittade jag även kroknålar. Och inte vilka som helst, utan Knit Pros übersnygga nålar som är lika smarta som stickorna! Precis som på stickorna kan man skruva fast en lina efter behov. Skitsmart om du frågar mig. Nu har jag inte krokat så mycket, men jag kan tänka mig att om man krokar en filt och har en sån där kroknål som bara är en jättelång virknål, så blir det rätt tungt med alla maskorna på nålen. Kanske blir det otympligt också? Jaja, jag tvekade lite när det gällde storleken men till slut föll valet på en 4 mm.


Vad blev det mer för nåt idag då? Lite allt möjligt. Jag har planer på att göra örhängen i gaffelvirkning, så därför köpte jag silverfärgad koppartråd och grejer att hänga i öronen. Plus att jag köpte en hel del pärlor (Algot har hjälpt mig med färgval). Efter en stunds betänkningstid köpte jag är makramétråd och pärlor för att knyta armband. Sen vart det nog inte mer vad jag kan komma på.




Men just ja, jag virkade en maskot till min fina handväska. Jag säger som Maria Montazami i Max-reklamen, att väskan kände sig naken, exposed och rädd utan nåt virkat. En liten fågelunge fick det bli. I blått för att matcha väskan, och med en karbinhake för att enkelt kunna ta av den. Jag skippade filten på fjädrarna, det kändes som om de bara skulle snöa bort innan jag ens kommit utanför dörren. Typ.

7 kommentarer:

Hulda sa...

Ahhhh inte alls avundsjuk ;-) Vad skulle du ta för en virkad fågelunge till min väska? En i rosa, för precis som du bara älskar jag rosa!!! :-D

ewa sa...

Guuu va kul! O jag älskar ugglorna!!!

ÄNGLASTINA sa...

Oh vad du har fyndat idag.Hoppas det blir lika trevligt när dom kommer till Malmö.

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Vad mycket fint du köpt och vad fin ditt "väsksmyske". Såna borde du också göra och sälja i din fågelholk *tycker*

Kaja sa...

Jag köpte en hel laddning ergonomiska för ett tag sedan. Och de är SÅÅÅÅÅÅ sköna! Förstår att du blev biten!

Sunna sa...

Vilka fynd du gjorde, här blev det också en hel del och för mig var det första gången, jag var helnöjd

Anonym sa...

maste kolla:)