Garnrea

I helgen gick vi förbi den lokala lilla garnaffären, och såg en trevlig skylt där det informerades om att hon hade 60% på hela sitt garnlager. Glad blev jag kan jag ju säga! Garnaffären var från början en symaskinsaffär, men efter hand började hon sälja garn också och sen tyckte hon att garnet tog över för mycket. Så när lokalen bredvid blev ledig lät hon en kollega ta över garnaffären, och så flyttade hon in i lokalen bredvid med sina symaskiner. Det garn hon hade med sig i flytten reades ut, och självklart var jag ju där. Det fanns inte så jättemycket, och det var svårt att se exakt vad hon hade eftersom det låg i påsar än så länge samt att jag hade en liten Simon med mig. Då solen sken ute hade hon dörren öppen, och självklart smet ju Simon ut hela tiden. Men, lite plockade jag på mig. Jag handlade för 204 kr. Sen gick jag in i den "nya" garnaffären, och herrejösses vilka underbara garner hon fått in! Dessutom har hon börjat med stickcafé, varje torsdag 14-18. Synd att Micke jobbar då, så dålig stil alltså. Jag ska försöka smita dit nån gång, annars hade hon en lista där man kunde skriva upp sig på att gå kvällstid och så när det var tillräckligt många skulle hon höra av sig.

Nåja. Mina fynd idag:

Järbo Mohair. De här ska bli en sjal.

Marks & Kattens Sarek. Ingen aning vad det ska bli, men jag gillade färgerna.

Sandnes Lanett. Ingen aning vad det blir av de här heller, men jag kunde inte låta bli att ta många nystan. Färgerna i garnet påminner mig om färgerna i Ben & Jerrys glass Peace of cake, en av mina favoriter som tyvärr inte säljs längre. Det finns en annan glass nu, är det Strawberry Cheesecake den heter? Den är också najs, och är i ungefär samma färger.

Och fastän jag köpt nytt garn idag sitter jag och virkar med ett "gammalt" garn. Simon åker ju i en Bugaboo-vagn, och han har börjat tugga på "bumpern". Därför tänkte jag virka ett litet överdrag till den. Ett enkelt projekt men ack så tråkigt. Eländet kommer piffas med lite knappar i slutskedet, men att virka fastmaskor i samma färg fram och tillbaka kan gör vem som helst deprimerad.

1 kommentar:

Plutt sa...

Åh, vilka härliga garner! Men vad hette butiken? Ligger den i Stockholm?
Kram på dig! :)