Kärleken har hittat hem!



De som följt min blogg känner förmodligen igen den här "lilla" vagnen, en Emmaljunga från sent 1970-tal. Jag köpte en sån här för två år sen, när vi började fundera på att skaffa ett andra barn. Att det blev just den här röda skönheten, det beror enbart på att det är den absolut vackraste vagn jag nånsin sett. Jag har aldrig varit intresserad av att köra en retrovagn förut, förrän jag fick se den här och föll pladask. Så fick vi en liten kille som snabbt tröttnade på att åka vagn, och han fick sitta i vagnen rätt tidigt för att han skulle hålla tyst. Så blev det att den här röda godbiten fick stå, och då fick jag den briljanta (inte) idén att sälja vagnen så att nån annan kunde få njuta av dem. En annons hamnade på blocket, och intresset var stort. Den första som mailade mig köpte den, och jag grät banne mig nästan när det glada nygravida paret rullade ut vagnen till sin bil för att köra iväg.

Sen den dagen har jag ångrat mig, och grämt mig. Varför var jag så dum? HUR kan man sälja en sån skönhet? En sån raritet? Det var inte för inte som jag beklagade mig hos virkaholic när hon skrev ett inlägg om att hon ville ha en retrovagn till kommande bebisen. Och som av en slump, så fick jag snart ett mail som fick mig att känna hopp om människosläktet. Ja, hoppet hade jag ju tappat när de elaka köparna köpte min vagn. I alla fall, jag fick mail från en tjej som kontaktat mig förut om att hon också hade en sån fin röd vagn som jag. Och, nu mailade hon igen. Och frågade om jag ville köpa hennes och bli lite glad. Micke tittade på mig som ett stort frågetecken när han såg mig flina och bli tårögd. Han kunde inte annat än säga till mig att köpa vagnen så det blev tyst på mig. Och kan ni tro, förra veckan kom den hit! Äntligen har min stora kärlek hittat hem igen! Jag trodde aldrig nånsin att jag skulle få en chans till att köpa en likadan, och den är i kanonskick. Den skulle må bra av en tvätt, men i övrigt finns inget att anmärka på.

Cecilia, jag vet att du läser det här och jag inte nog tacka dig för att jag fick köpa vagnen!

10 kommentarer:

Frualbertsson sa...

Hur fin vagn som helst, förstår att du ångra ditt beslut. Min lillebror som är född 81 fick åka i en brun sådanhär vagn, också den med blommor på sidan. Helsnygg!

Cecilia sa...

Petra, så underbart att du är nöjd, håll nu hårt i den! Kramar!

Fam_Stromberg sa...

Den är verkligen vacker. Jag blir nostalgisk varje gång jag ser en sådan här gammal vagn. Finns ett par som går runt med en sådan där jag bor och det värmer mitt hjärata att det finns varma själar kvar som inte bara vill ha nytt, nytt hela tiden!

lena sa...

Hej på dig!

Jag tycker också att det gjordes fina barnvagnar "förr". Jag själv är född på 60-talet och tyckte att den vagn jag låg i var jättefin. Jag själv köpte en vagn till mina barn, födda 95 och 97, från sent 80-tal. Hade nog köpt en äldre om jag hittat någon. Din röda vagn är helt underbar och förstår att du blev lite fundersam över dig själv när du sålde den.
Mors!

Sunna sa...

Grattis till ditt köp

☆ Virkaholic ☆ sa...

Lyckost!!!
Jag letar än.... men så har jag haft lite skralt i kassan också...
Lycka till med nya kärleken!!! =)

Matilda G sa...

Kom just på att du för ett bra tag sedan skulle göra super mario svampar men kan inte komma ihåg om du fick till det...
Annars finns mönster på dem och många andra spel och tv ikoner på http://wolfdreamer-oth.blogspot.com/2009/05/mario-brothers-mushrooms.html :)

Maria sa...

Hej hej, hur mår du? Saknar dig i Trasseltråden!

Anki sa...

Ute på slumpvandring i bloggiversum och pausade lite här. Vad många fina saker du har gjort! Och vagnen är en riktig pärla! De gamla 70-talarna var stiliga :D

6-barns mamma sa...

Ibland ska man ha turen på sin sida! Glad att du hittade en igen!