Alien, i roooosaEfter att ha gjort klart bumperskyddsbeställningen roade jag mig med att göra en knallrosa alien. Jag är inte helt nöjd, det är nåt som inte känns rätt, men jag vet inte vad så han får vara som han är.

Sen sitter jag och tvekar. Jag skrev ju ut mönster till garnaffären nu igår, och lämnade dem i dag. Tanken är att de som kommer på stickcaféet ska få ta del av mönsterna gratis där, men att man inte får ta dem med sig hem. Hur som helst, när jag skrev ut mönsterna och såg högen av papper så insåg jag (än en gång) att jag verkligen har material till en bok. Hela kvällen igår satt jag klippte och klistrade för att få ihop en fil på datorn, men alla mönster samt en bild till varje. Resultatet är typ 17 mönster, några som visats på bloggen, några som finns som mönster på bloggen och sen en stor del som jag aldrig visat. Jag laddade upp den lite snabbt på Vulkan.se och fick fram ett preliminärt pris på cirka 100 kr plus 39 kr i frakt. På det priset går inga pengar alls till mig. Då har jag för att spara på bildkvaliteten rent generellt fått låta bli att göra en virkskola med bilder, utan det finns en lista med förkortningar och förklaringar. Det är inga proffsiga bilder, de är i samma kvalitet som de jag har här på bloggen. Layouten i övrigt är väldigt enkel eftersom jag inte gillar plottriga böcker. Formatet är pocket i A5. Vad tror ni, är det intressant eller ska jag lägga ner? Det känns liksom så trevligt att ha en bok med samlade mönster. Det stärker mitt ego samtidigt som andra kan glädjas åt att ha allt samlat. Samtidigt är jag rädd att ge ut den och sen få kommenterar om att den suger :-(

12 kommentarer:

Anciols sa...

Klart att din bok inte skulle suga! Under det året som jag gått från total novis i virkning till en ganska kapabel virkare har jag alltid följt din blogg och alltid haft den som favorit. Många är mönstren hos dig som jag sparat och sedan virkat, eller ska virka! Tyvärr finns ju så många mönster gratis nu för tiden och många icke gratis mönster finns också att få tag på på ett eller annat sätt. Dock skulle jag köpa din bok, som sponsring för att du har varit en sån inspiration! Förstår att det är läskigt, men ju längre du väntar, desto fler svenska virkböcker kommer ut. Det blir nog svårare och svårare då att stå ut ifrån mängden! Lycka till!!

Call design sa...

Tycker verkligen att du skall satsa på en bok. Följt din blogg ett tah, är en nybörjare just med virkning och tycker att dina mönster är så fina och välgjorda!
Våga tro på dig att du är duktig, för det är du!
Många kramar

TokTova sa...

Du är ju superduktig och kreativ. Självklart ska du satsa på en bok. Har du hört med ett förlag om dom inte skulle vara intresserade?
Kör hårt. Jag hejar på! (Och köper boken också:-) )

Maria O sa...

Håller verkligen med föregående talare (Anciols). Har också följt din blogg ett tag för den är bäst! Har virkat sedan jag var liten och har fått"återfallsvirkbehov" och haft stor glädje och inspiration av just dina mönster. Hur förlagen kan tacka nej till dina alster förstår jag inte. Visar kanske bara att dom inte vet så mycket om virkning. Så nappar inte dom så gör en egen och se till att tjäna pengar på den! Vi är säkert många som vill ha dina mönster samlade på ett ställe. Jag funderade på om man inte kan sälja som pdf som går att mata in i ex vis foto-affärernas maskiner och få ut i högklassig bokformat med mjuk rygg. Rörigt förklarat men jag vet för lite om datorer för att kunna förklara vettigt. Så på "brännet" (ursäkta skånskan) och kör så det ryker =)

Sunna sa...

Jag är övertygad om att den skulle duga

ÄNGLASTINA sa...

Tycker oxå att du ska satsa på en bok. Du har så många annorlunda o fina mönster och förmågan att göra egna mönster vilket är svårt.
Håller tummarna att någon kan nappa.

Pysselkiisen sa...

Jag har sagt innan men säger det igen... förstår verkligen inte hur du kan tvivla på dig själv! Du är grymt duktig och har varit en stor inspirationskälla för mig. Att du dessutom har 80 följare borde väl tala sitt tydliga språk! Många med mig tycker du är helt fantastisk! Sluta upp att tvivla på dig själv och håll huvudet högt!

jenny sa...

Din mönster är är ju alltid superfina! Klart du ska göra en bok på vulkan. Jag skulle definitivt köpa en.

Helena sa...

Jag vill så gärna lära mig att virka något annat än dukar, jag skulle köpa din bok.
www.helena2.com
www.grytlappen.blogspot.com

Elisabeth sa...

Så söt Ailien... Den skulle jag vilja göra... Klart att du ska ge ut din bok.. Det är nog många som skulle köpa den.. Vilken härlig layout du fått till.. Jag gillar både färgerna och Ugglorna..
Kram

ÄNGLASTINA sa...

Hoppas din pappa får fatt i någon burk till dej.Då kan jag passa på att fråga om hur stor hanteln blev med det garnet du använde.Ska börja på en till min syster tös som blir mamma om ett par veckor.
Ha en skön söndag

Loulou sa...

Det är väl alldeles självklart att du skall ge ut din bok! Jag brukar läsa din blogg, och blir så imponerad av din fantasi och skicklighet! Jag skulle absolut köpa boken ;-)