Sjal på gång


Mitt i alla projekt har jag påbörjat en sjal till mig själv. Jag har lovat en 13-årig kille att virka en Sackboy till honom, så egentligen borde jag väl ägna mig åt att bli klar med den. Men av nån anledning är det roligare att ha flera olika saker på gång så man kan välja och vraka när man vill virka, och Sackboyen har ändå huvud, kropp och ett ben hittills. Det är mer än brorsans kanin har, den har bara huvud och kropp. Nu skulle jag inte prata om det, utan berätta om min sjal. Jag (eller Micke snarare) köpte gröna pärlor till mig innan, för jag skulle sticka en mohairsjal med pärlor i. Den sjalen har jag rivit upp, för det blev inte alls som jag ville. Mohairgarnet får vänta tills jag hittat nåt bättre att göra av det. Istället för jag en rätt enkel virkad sjal i stolpgrupper, och i varje stolpgrupp på de räta varven lirkar man på en pärla. Eftersom man inte ska trä på pärlorna på tråden innan man virkar, så tar det lite tid att peta på dem en i taget.

Jag virkar i ett garn som heter Lanett. Det är ljusrosa och melerat, så det det är lite rosa, lite vitt och lite beige. Den vanliga jag skulle ha tagit rosa pärlor för att matcha, men nu försökte jag gå utanför mig själv och bestämde mig faktiskt för att ta de mörkgröna pärlorna Micke köpte till mitt mohair. Och det blir rätt bra tror jag, jag ahr inte bestämt mig helt för vad jag tycker. I värsta fall ger jag bort den här sjalen, köper rosa eller beige pärlor och virka en ny sjal till mig själv. Jag har liksom åtta nystan Lanett, garnet räcker förmodligen till mer än en sjal ;-)

Det är det här mönstret (inlogning krävs) jag virkar efter. Jag gör min sjal lite tätare och kommer behöva göra fler varv.

5 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jag tycker det ser superfint ut :)

Denice sa...

Din tur att få en award av mig :-)

Sunna sa...

wow så läckert med pärlorna

Anonym sa...

majong towers

http://majong.socialgo.com

Lilla Si sa...

Din sjal är verkligen jättefin, vad mycket snyggare det blev när det var tätt som din, än den på Ravelry. Kul idé med pärlorna! Verkar lite klurigt dock.