Nån mer som virkar Järbos midsommarflicka?

Jag skrev tidigare om midsommarflickan som jag virkar till min garnaffär, och nu har jag stött på lite problem. Eller ja, problem och problem, men det är nåt som är helskumt.

Jag använder iofs inte "rätt" garn, men det spelar ingen roll. Jag gjorde klänningen först, för jag hade inte hudfärgat garn. Nu har jag gjort huvudet och kroppen, men kroppen är ju pytteliten! Det får plats säkert 2,5 kropp i klänningen, och garnet på kroppen och klänningen är lika tjocka. Är det nån mer som har samma problem?

7 kommentarer:

Nettan sa...

Så fin docka!

Tittade på bilden på mönstret, och det ser ut som att klänningen är väldigt stor...? Är tanken att klänningen ska gå att ta av och på alltså? Den kanske bara ska "hänga uppe" på kroppen med hjälp av armarna, om du förstår hur jag menar.

Bara spånar här.... ska armarna sys fast precis nedanför huvudet? Då kanske vidden i klänningen är för att få plats med armarna/axlarna, och att den hyfsat lätt ska vara avtagbar?

Crochetra sa...

Jo, den ska vara avtagbar. Men jag tycker den verkar lite väl stor ändå. Skitstörigt, jag trivs nog bäst med mina egna mönster ;-)

Får göra armarna och se hur det blir, om jag fortfarande tycker att klänningen är för stor gör jag n og om kroppen och tjockar på henne lite :D

Nettan sa...

Låter klokt, tycker jag. Man måste få bli nöjd med sina figurer, tycker jag, även om det innebär att man gör en justering här och där ibland =)
Jätte fin blir hon hur som helst!

Pia sa...

Har gjort färdigt dockan i det garn som det ska vara, fick även jag ett glapp, men inte lika stort som ditt. Jag kortade armen ett varv så när jag drog åt vid ärmslutet blev det bra. Tyvärr tog jag inget kort på docka, för i morse gav jag den till butiken. Kanske åker dit igen och fotar får se.

Ang din e-bok så står inte ditt namn på alla sidor. Ser ut som en råkopia innan den skärs till pocket-format. Men den är bra i alla fall =O)

Crochetra sa...

Äh, jag rev upp det. Det lär ju bli för stort i halsen ändå, och det är ju inte så himla många varv på kroppen så det går ju snabbt att ordna.

Och klänningen ska jag virka en till av, den var så fin och passade perfekt på mina egna virkade dockor :D Tänker virka en "naken" docka och sen göra en liten garderob till den.

Helena sa...

Jag håller också på att virka den, och har samma problem. Klänningen ska säkert stödja kroppen, huvudet är stort och resten smått. Vad fyller du i benen för att få lite tyngd?

Denice sa...

har inte gjort den, men en annan järbofigur, och den hade också extremt tunn kropp, jag har inte ens gjort kläderna än trots att dockan är färdig för det verkar lite skumt, men jag kontrollräknade flera gånger...