Spidergirl


Eftersom Denices lilla tjej kommer få ägna alldeles för lång tid i gips, bestämde jag mig för att virka nåt för att kanske lätta upp humöret. Det visade sig att Spiderman var väldigt poppis, för hon vill bli superhjälte när hon blir stor. I mina ögon är den lilla flickan redan en superhjälte, men jag håller mitt löfte och har nästan virkat färdigt hennes figur.

Jag ville inte göra en exakt kopia av Spiderman, eftersom han är så mänsklig i formen (oväntat, eller hur?). Därför bestämde jag mig för att använda ett av mina tidigare mönster, och bara göra lite justeringar. Nu kanske jag verkar könsstereotyp (eller så gör jag det inte ändå), men jag ville göra en Spidergirl. Dockan fick en röd klänning över sina blå trikåer, istället för att bara ha en hel kroppsdräkt i blått med röda detaljer. Istället för knähöga stövlar fick hon små röda skor, jag tänker mig att det är som slimmade och springvänliga ballerinaskor. Jag har broderat en spindel på bröstet, och använt filt till ögonen. Jag kommer att skippa allt spindelvävsmönster, för det kommer bli alldeles för plottrigt. Däremot kan man ta av ansiktsmasken! Det blev riktigt häftigt, men jag visar inte dockan utan mask förrän jag broderat ansiktet. Jag vill bara få bekräftat flickans ögonfärg, samt hårfärg, så ska jag göra klart det sista.

Vad tror ni? Blir det bra? Syns det att jag utgått från Spiderman?

10 kommentarer:

Plutt sa...

Tycker den ser otroligt fin och HÄFTIG ut, tror hon kommer att bli jätteglad för den! Roligt det där med spidergirl, väldigt kreativt! :)

Geisli18 sa...

Grym :)

Frualbertsson sa...

Övergrym, som mina syskonbarn skulle sagt! :-)
Kram

Susanne

Giraphe sa...

Cool Spindelbrutta! Hon kommer älska den!

zαnуα ♥ sa...

Supercool ju :D

Amigurumiwoman sa...

Supersöt!! Jag gjorde Spiderman till min son och lade ner flera tinnar på att brodera spindelnät och allt men hans enda kommentar var att huvudet var för stort!! Kolla gärna på min blogg amigurumiwoman.blogspot.com.

joannabapari sa...

fantastisk ;) det syns lång väg att du utgått från spiderman och detta är hans syster, hi hi hi

SUADDA sa...

Vilken cooling! =)

Drutten sa...

Wow, så himla snygg! Men den ser lite arg/grym ut, flickan innuti kanske ser lite snällare ut?

Sunna sa...

Den är helt underbar