Inspirerad av FridaIgår satt jag och glodde på Facebook, och upptäckte att en vän till oss lagt upp nya bilder i sitt album med egna målningar och teckningar. Hon är otroligt duktig, och jag fastnade genast för en av hennes målningar. Jag bestämde mig för att virka en figur, med hennes bild som utgångspunkt och jag blev klar för en liten stund sedan. Figuren i sig är väldigt enkel, men håret var rätt krångligt. Vanligtvis syr jag fast hår bara, men den här gången ville jag testa att brodera det, för att få in färgskiftningar i bara själva hårbotten. Jag satt uppe halva natten med det där förbaskade håret, och det blev långt ifrån så bra som jag hade hoppats på. Det blev bra för att vara första gången, men jag hade inte blivit ledsen om det blivit bättre ;-)

Så här ser orginalbilden ut, och den är ritad/målad av Frida Lindström.

7 kommentarer:

Helena sa...

Jättefin och så lik målningen. Jag tycker håret är bra, kanske du är för självkritisk? Tänk att kunna virka så där på gehör, du kan vara stolt.

Frualbertsson sa...

Både bilden och din virkade lilla tös är jättefina! Bra gjort!
Kram
Susanne

SUADDA sa...

Jättefint hår och mycket likt förebilden ju!
Den ska du absolut vara nöjd med =)

Ilkka sa...

Riktigt snyggt hår! Helt klart värt en natts arbete. ;) Trodde dock först att hon höll i ett par skidstavar, från den vinkeln såg det ut som det. :)

Ninni sa...

Kanonfina! Både din virkade och den tecknade! Så vill jag oxå kunna göra!!
Kramkram Carina aka Moster Ninni

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Svar: Ja, det är mitt eget mönster, även om kaninen inte blev riktigt som jag hade tänkt mig. Egentligen skulle den ha ett runt huvud men det blev lite som en hammarhaj istället ;)

Anna sa...

Hej vilken fin flicka. Jag har en liten fråga hur du gjorde håret?