En matta på bordet
Förra veckan köpte jag ett virkpaket nere i garnaffären. Hon hade precis fått in dem från Frosta Design. Som skyltning hade hon en matta och en väska tror jag det var, och mattan var så jädra snygg att jag var tvungen att köpa virkpaketet. Eftersom man virkar med trikåtrasor och virknål 7 mm, så går det rätt fort. Jag blev klar på en kväll typ, och då fick jag ändå riva upp några varv eftersom jag tyckte att mönstret var luddigt och jag tydligen gjort fel. Jag skippade det allra sista varvet på mattan, det var bara lite picoter och om jag struntade i det varvet fick jag två nystan trikå över (väldigt generöst måste jag säga!). Av de två nystanen virkade jag en korg till garnaffären, och en skål till mig själv. Korgen är ett annat mönster från Frosta Design, men skålen är mitt eget mönster.

Eftersom jag nu ramlar och halkar på allt, fick min matta bli en duk (precis om i garnaffären). Och mitt på duken ställde jag min skål, det ser nästan lite ut som om duken och skålen sitter ihop :D Skitcoolt, och så en färgklick med lite Muskatnystan i skålen. Vi får se hur länge det får vara i fred för katter och barn.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Snyggt!

ellenkantarellen sa...

Jättehäftig duk! Jag har massor av "trasnystan" som ligger men är trött på att virka mattor så detta är ju en jättebra idé!

☆ Virkaholic ☆ sa...

MEN så snygga!!!! Gah, vill också!!!

*gurglar* to much to do, and so little time...

Inga sa...

Jättefina! Gjorde några korgar för några år sedan av gamla t-shirtar. Tror jag fick inspirationen från Frosta.

Drutten sa...

Verkligen fina! Fick du inte ont i armarna av att virka med trikåtrasorna om du gjorde allt på en kväll? Jag fick det, men jag vet inte om det var för att jag virkar ganska hårt.