Snarvhjälp

Jag har fått mail om att en snarvhjälp vore bra. Just snarven (i min fiiiina bok) är lite lurig på sina ställen, och just det här stället är nog värst. Man ska liksom virka ihop ett varv för att byta riktning på virkningen liksom, och eftersom det är svårt att förklara i ord kommer här en liten bildhjälp. Jag kommer (givetvis) inte att lägga hela mönstret på bloggen, men kommer att skriva ner berörda varv för att göra det lättare att hänga med.

35-40) Upprepa varv 32 Rättning: upprepa varv 34.
Snarven ska nu se ut så här:


41) 4 fm. Vik på mitten, räta mot räta. Stick in virknålen i den fjärde m på varv 41, och sedan i fjärde m på varv 40, gör ett omslag dra garnet genom båda maskorna och dra garnet genom öglan på virknålen. Du har nu virkat en sm genom två maskor. Stick in virknålen i tredje m på varv 41, och sedan genom tredje m på varv 40, virka en sm som du gjorde precis. Virka på samma sätt genom andra m på varv 41 och 40, samt i första m på varv 41 och 40. Vik så att sm hamnar på insidan. Se nedan för bilder steg för steg.

Vik räta mot räta:


Stick in virknålen i den fjärde m på varv 41, och sedan i fjärde m på varv 40, gör ett omslag dra garnet genom båda maskorna och dra garnet genom öglan på virknålen. Du har nu virkat en sm genom två maskor. Se bilden nedan för hur du gör första sm, virka sen enligt samma princip med de tre sista sm.


Vik så att sm hamnar på insidan.


Ser du att du nu har en snarv med en öppning, halsen har liksom bytt riktning och gjort att du kan virka kroppen direkt från halsen liksom. Trådarna som syns på bilden, det är helt enkelt där tråden hamnar efter att du virkat sista sm på v 41. Du ska på varv 42 virka runt öppningen. Se bilden nedan, så ser du hur v 42 ska virkas.Det kan hända att nån varvhänvisning är knasig på v 42, men jag blir lite snurrig av att bara ha texten framför mig och ingen snarvvirkning. Det viktiga på v 42, är hur som helst att du har 24 maskor jämnt fördelat runt öppningen, och att du markerar sista maskan så att du vet var dina varv slutar. Jag hoppas att bilderna hjälper lite, annars är det bara att maila :)

3 kommentarer:

Frualbertsson sa...

Urgullig liten snarv det där!
Kram
Susanne

Rebecka sa...

Tack! Nu fick jag till det.

Crochetra sa...

Va bra Rabecka!