Biskvier, hexagoner och nya böcker

Jag har hållt mig sysselsatt den här veckan. Bland annat har jordgubbsbiskvin fått 3 kompisar av lite restgarn. Personliga favoriten är *trumvirvel* den vit-turkosa. Överraskad? Jag med! Jag känner att jag börjar föredra andra färger framför rosa. Vilket även märks på hexagonerna jag virka till Emmaljungafilten:

Jag skrev förut att jag skulle göra en filt till den här gamla Emmaljungan, och jag har testat många olika rutor och bestämt mig typ 4 gånger. Den här gångern har jag bestämt mig för sista gången, och nu gäller det! Jag har fått hem garnet jag beställde från Garnkorgen, och det är så otroligt mjukt och gosigt att man kan lägga sig i sängen och mysa hela natten. Jag har inte köpt en enda rosa nyans till filten, och jag ansträngde mig verkligen. Jag har försökt att matcha vagnens broderier på sidan, och inte använda rött för vagnen är (som synes) väldigt röd i sig själv. Den här gången använder jag färger jag inte använder så ofta annars, och jag är rätt förvånad över att jag lyckats så pass bra med att matcha färgerna. Annars är jag rätt hopplös på färgkombinationer *harkel*

Så har äntligen mina böcker från Adlibris kommit, och de var så väl värda väntan! My favorite felt sweets är sprängfylld av kakor i filt, med bildinstruktioner och färgbilder på alla kakor, medan Warm fuzzies innehåller en blandad kompott av vad man kan göra med bland annat gamla tröjor. Behöver jag ens säga att jag är jättesugen på att komma igång? Jag måste bara fixa en bra hörna i mitt stökiga hem, för som det är just nu har jag ingenstans att sitta och pyssla. Virka kan jag göra så gott som var som helst, men klippa och sy för hand kräver bättre arbetsförhållanden.

2 kommentarer:

mira sa...

oh hur får du dina hexagoner så jämna - mina övergångar blir inte fina alls och kanten är inte alls så jämn. fina färger! ;-) jag tyckte bäst om den orange-bruna biskvin (eller vad det nu är för färg).

Pex sa...

mira
jag gjorde en bildserie till dig. hoppas den hjälper :-)

http://crochetra.blogspot.com/2008/07/frgbyte-i-hexagon-fr-fin-vergng.html