Virkad sackboy

Nu när vintern börjar närma sig och det ständiga mörkret är ett faktum så antar jag att vi får nöja oss med halvbra och dåliga foton från min sida. För ett tag sen började jag virka en sackboy , och den har legat nästan färdig några dagar. Det enda som fattas honom är en dragkedja, och jag vet inte hur jag vill ha den. Jag övervägde att virka kroppen i en rektangel typ och sen sy ihop den med en dragkedja framtill men jag valde att avstå av flera anledningar. Jag har googlat lite och har sett lite olika lösningar, men helst vill jag nog ha en dragkedja så det har jag köpt. Nu åtrstår bara att se om det blir som jag vill eller om jag får göra på ett annat sätt.Är jag nu nöjd med min nya kamrat? Både ja och nej. På det stora hela är jag nöjd, det ser typ ut som den riktiga sackboy. Det är, tycker jag, svårt att få till den första figuren bra eftersom det blir så stor skillnad på en "tom" figur och en som är stoppad. Gör man däremot en till kan man justera småsaker som inte blev helt bra på första försöket, och helt plötsligt har man en skitbra figur. Så, på det stora hela är jag nöjd men om jag virkar en till kommer jag göra lite ändringar. Halsen blir smalare, jag vågade inte göra den smalare nu eftersom jag inte visste om huvudet skulle bli för tungt och hänga, men jag tror faktiskt att det det går att göra halsen lite smalare. Sen blir kroppen lite kortare, kanske två varv eller nåt sånt, för den är lite lite för lång och proportionerna är fel. Och så hade jag nog velat ha ett lite mörkare brunt garn, men det är ju egentligen strunt samma. Den som spelat Little Big Planet vet att sackboy kan se ut lite hur som helst, och då spelar inte mitt ljusbruna garn nån roll. Något som jag däremot är sjukt nöjd med, det är hans händer och fingrar, de är så vansinnigt söta att jag nästan vill virka bara en liten hand!

5 kommentarer:

Linnéa sa...

Sååå söt! LBP rockar ;)

Anonym sa...

Så häftig!!!
Jag hoppas, hoppas, hoppas du lägger ut mönstret!!!!!!!

Tack för en underbar blogg!!

Tina sa...

Jag älskar hela spelet LBP och har letat runt efter mönster på nätet. Har inte hittat nåt på svenska. Vore guld om du får för dig att lägga ut mönstret! =)

Lollo sa...

Åh jag gör verkligen vad som helst för mönstret på svenska!!! :D

Plushie-maker sa...

Jag har inget emot om det är på engelska, men nu vill man ju ha mallen till just denna, och ingen annan SackBoy-liknande figur som glöms längst in i vinden om fyra veckor. Nej, har man denna så ska den in i en monter! //Alle