Virkad vas


Mitt pringlesprojekt gick snabbare än jag trodde, jag blev klar redan igår. Min tanke var att använda pringlesröret som grund för formen till en virkad vas. Min vas, som är gjord enligt ett helt eget mönster, blev lite större i omkrets så röret kunde inte riktigt forma vasen som jag ville. Då tänkte jag istället att jag kunde fixa formen när vasen var halvtorr och fortfarande formbar, men jag glömde bort den i torkskåpet. Den är inte helt rund nu, men ojämnheterna ger den så mycket charm att jag inte ens kan störa mig på att jag glömde bort den i torken. Tanken var sen att vasen skulle stå på köksbordet, men eftersom vi har ett stort (och fult) köksbord såg det töntigt ut med en enda stackars vas. Jag ska virka två vaser till, jag tror att jag har garn så det räcker, så att jag kan ha tre likadana vaser på bordet. Det ser väl inte lika fattigt ut då, men jag vet inte, jag är helt värdelös på heminredning.

Och anmärk nu inte på mina blommor. Ja, det är tygblommor för jag kan inte hålla en riktig blomma vid liv. Dessutom kan man inte ha vatten i den här virkade vasen, som ju är stärkt i socker och jag vill absolut inte ställa ett glas eller nåt inuti. Det tar bort hela min tanke med vasen. Däremot ska vi köpa nya blommor att ha i vaserna när alla tre är klara, de här blommorna är både gamla, kattbitna och missfärgare. Men de duger för tillfället.

11 kommentarer:

Viktoria- ♥s t j e r n f a l l♥ sa...

Jättefin blev den :) Vilka bra ideér du har!

IA Nyckelpiga sa...

Tycker att den är vacker.

Ida sa...

SUPERDUPER FIN!! :)
Jag skulle jätte gärna vilja ha mönstret till ljuslyktorna om du är intresserad av att publicera eller sälja mönstret? :)

Ha de bra!
Glada hälsningar/Ida

Sandra sa...

Vilken smart idé. Och den är ju kattsäker, inte en flisa när den slår i backen. Sånt gillas av en som har 2 katter liggandes på bordet

Kaldorei sa...

Du får göra vaserna i lite olika höjder. det skulle nog bli riktigt läckert tror jag =)

Sunna sa...

Klart de duger, jag tyckte de var fina, kul ide

Hulda sa...

Det finns något till dig i min blogg!

Paulina sa...

Helt underbart! Fick en fantastisk ide till ljuslyktor nu tack vare dig :) Ska bara lyckas göra dem med, men det är ett senare problem ;) Keep the amazing work up!

Joanna i sthlm sa...

Snygg vas ;) får jag säga en sak? har följt ett antal virkbloggar dom senaste 2 månaderna och jag måste säga att din blogg är favoriten nummero uno. jag menar allvar, inte för att smöra. din blogg måste jag kolla varje dag.
keep up the god work

Made in Hstd sa...

Jag har lämnat något till dig i min blogg...

Anna sa...

Bra idéer förtjänar belöningar. Det finns något på min blogg till dig. Ta en titt! :)