Ett helt gäng med väsksmycken

Den här veckan har jag bestämt mig för att få klart en av mina sjalar, jag har ju en gaffelvirkad på gång och så en stickad som jag påbörjade strax efter garnmässan i höstas. Jag klarar ju aldrig av att hålla mina löften till mig själv, så jag virkade väsksmycken istället. Jag har börjat hänga pärlor i stjärtfjädrarna, för att få lite lite mer tyngd och bättre "fall". Den rosa är en beställning, så den är tingad, men resten av smyckena åker in i fågelholken. Nu kommer jag dock att ägna mig åt min stickade sjal, det är bara 16 varv kvar på den enligt mönstret. Den ser rätt liten ut så det kanske blir att jag virkade några varv extra, men å andra sidan ser den ganska liten ut på bilden i mönstret också.

Just ja, flera har undrat övet hur bra smyckena sitter med knapp. Jag måste säga att de sitter väldigt bra, jag har bytt ut karbinhaken på min väskfågel och satt dit en knapp, eftersom jag tyckte det var mycket finare. Den har nu suttit på väskan hela veckan, och den har sitter fortfarande lika bra. Knappen är invirkad i den virkade kedjan, så om knappen ramlar av har hela hänget gått sönder i tråden. Knapphålen är virkade lite tajtare än behövligt, eftersom virkningen förmodligen töjs med tiden. Sen gör ju fågelns, om än nätta, tyngd att knappen hamnar i knapphålets nedre del och liksom "hakar" sig fast.
5 kommentarer:

Effie/Solfjäder sa...

Så fina väsksmycken, och fastsättningen är ju mycket roligare än en karbinhake... Jag har problem med att avsluta också... Stackars barn, dottern väntar nog förgäves på en tröja...
//Effie

Ida sa...

Jätte söta, den rosa var faktiskt min favorit :)

Hulda sa...

Så söt min rosa lilla unge blev!

Sunna sa...

De blev ju jättefina med pärlorna, vad duktig du är

Sandra sa...

Jättefina väsksmycken! Gillar verkligen din blogg :)