Vardagslyx, filtar och ännu fler nya tallrikar

Först vill jag säga tack till alla som hjälpt mig översätta den finska sjalbeskrivningen. Jag kommer göra klart sjalen så fort lusten är tillbaka, men just nu är jag inte sjalsugen. Men TACK för hjälpen!

För ett ganska bra tag sedan efterlyste jag tips om vardagslyx, och jag fick flera bra förslag. Jag kan nu meddela att jag har hittat just min vardagslyx, och det är ett ekologiskt te med rabarber och vanilj. Tillsammans med lite honung och ett handarbete blir det en perfekt avslutning på kvällen, extra bra är det att detta te är koffeinfritt. Så måste jag säga att det smakar extra gott ur min favoritkopp, som jag fått av Mickes kompis. Ja, han är väl min kompis också, men han var Mickes kompis först. Hur som helst var denna kompis i London av nån anledning, och jag tjatade mig till att han skulle köpa en souvenir till mig. Och så kom han hem med den här koppen, och jag höll nog på att kissa på mig av skratt när jag såg den. Han hade visst valt mellan den här och en annan. Och jag var alltså redan då gift med Micke tror jag. (Notera nu mina fina krokuslökar som är planterade i gamla kaffekoppar, de syns i bakgrunden)


Den senaste veckan har det inte blivit så mycket gjort, kreativiteten har varit ganska dålig. Men jag har stickat en filt till katterna, och den filten är gjord av ett garn jag fick av en god vän när jag mådde dåligt. Det är ett lite tokigt garn som jag inte vetat vad det passar till, men en filt blev jättebra. Den är stickad med stora stickor så att maskorna är lösa. Jag måste säga att jag är sugen på att köpa måååånga såna här garnnystan och göra en stor filt, för kattfilten blev hur mysig som helst!


I helgen påbörjades ännu en filt, en filt som lilleman ska få ha i sin vagn sen när det blir för varmt för åkpåsen men fortfarande för kallt för att inte ha nåt mysigt över benen. Egentligen hade jag bestämt mig för att virka en filt med motiv från ett gammalt Nintendospel, men jag jag köpte garn innan jag räknat på maskorna och mönster så jag fick ge upp den idén. Det blev alltså alldeles för stort med det garnet till det mönstret, och därför kommer jag antagligen att göra en stor filt av det istället. Ett sånt där evighetsprojekt liksom, det kan man ju aldrig få för många av ;-) Åter till lillemans filt. Garnet jag stickar med är Viking Balder, ett mjukt och gosigt ullgarn som jag köpte på Syfestivalen förra året. Den härliga turkosa färgen passar jättefint till vagnen dessutom, men det bästa av allt är att garnet är ganska tjockt och att det då går fortare att sticka!


Slutligen kan jag meddela att jag köpt "nya" tallrikar. Jag köpte ju Old Gustafsbergs bruna Fasan förut. Då ville jag egentligen ha den rosa varianten, men den hade jag inte sett på evigheter så jag köpte i brunt istället. Självklart dök den rosa upp en knapp vecka efter att jag köpt den bruna, och jag kunde inte låta bli att köpa den. I helgen var vi utanför Gävla för att hämta den, och nu står den nydiskad i ett skåp.

6 kommentarer:

Sunna sa...

vardagslyx är viktigt tycker jag, även om det bara handlar om en kopp te, det är nog inte vad det är egentligen utan att man kan tänka tanken att det här är lyx för mig

Jenny sa...

Vilken fin servis!

wimsan sa...

Din servis är jätte fin! Kul att du lyckades hitta den som du ville ha.

Sandra sa...

Servisen är ju helt underbar!

Jag har fått mycket inspiration från din blogg!

Har startat en ny virk- och pysselblogg. Kika gärna in och säg vad du tycker!

Kram Sandra

Martina sa...

Garnet gjorde sig bra som filt :-)

vicky sa...

Vilket fint porslin! så härligt:)