Två av mina pågående projekt

Som jag skrev för nån dag sen har jag inlett ett evighetsprojekt. Ett sånt där som känns himla kull precis när man börjar, och sen när man kommit 1/100 av grejen så har man redan hunnit ledsna och låter eländet i en låda och dra till sig kryp som tycker att det är mysigt att bo i garn. Ett sånt har jag börjat på. Jag har, som jag skrev, 1,4 kg garn som jag ska virka en filt av är det tänkt. Egentligen hade jag väl inte tänkt sätta igång så här snart, men så kom jag på att jag ville spara på det andra projektet några dagar. Därför har jag suttit ett par kvällar och virkat african flowers som min filt alltså ska bestå av. Eftersom jag verkligen inte har en aning om hur stor filten kan tänkas bli, så börjar jag med en rektangel och jobbar mig sen utåt kanterna så att den oavsett slutlig storlek åtminstone får bra proportioner.


Mitt andra projekt är en så vansinnigt snygg väst/kofta. Jag har spanat på mönstret en tid och tänkt att den nog är för svår för mig. Men när jag kom hem från garnaffären med några nystan Drops Alpakka bestämde jag mig för att om jag kan sticka en flerfärgad väst till Simon, så kan jag banne mig sticka en enfärgad till mig själv. Jag lyckades ju med en rosa väst förut, och så mycket svårare kan det inte vara med en grön. Faktiskt. Och det är det här projektet som fått ligga åt sidan de senaste kvällarna medan jag virkat flowers. Det är en väldigt trevlig anledning bakom det här, och det är att jag ska på en sista minutenresa till Teneriffa på söndag (ja, du läste rätt: JAG ska på SEMESTER! ). Eftersom jag inte har lust att dra med mig hur mycket garn som helst bestämde jag mig för att spara så mycket som möjligt av västen/koftan. Inte för att jag tror att jag kommer att sticka mycket, men utifall att jag gör det så vill jag inte att projektet ska ta slut och så sitter jag och tjurar för att jag inte har nåt att pyssla med. Jag har ungefär halva arbetet kvar, och jag tror att det kan räcka rätt lagom även om jag skulle sitta en stund varje dag med det. Jag skulle kanske kunna ta med mig ett par virknålar? Just in case? Garn lär de ju ha utomlands också liksom.

8 kommentarer:

Helena sa...

Den kommer att bli så fin när den blir färdig. Får man ta med virknålar och stickor på flyget? Allt har ju blivit så strängt.
Ha en riktigt trevlig resa, och njut av värmen.

Caramel sa...

Helena: Appropå flyga med stick/virknålar så ställdejag den frågan till SAS via mail i oktober, har ännu ej fått svar.
Men tog med mitt handarbete ändå och frågade vakten i säkerhetskontrollen. Han svarade att det handlar om en bedömningsfråga och tydligen såg jag inte ut som en terrorist och fick sticka både i gaten och på planet! :)
Men ta det inte helt för givet ATT stickor och nålar får följa med i kabinen!

Crochetra sa...

Nä, det är lurigt med flygen. Jag ringde flygbolaget och de visste inte. Som tur är så åker vi kl 6 på morgonen så jag kommer inte orka sticka på ditvägen ändå, så stickningen får ligga i vanliga bagaget. Så jag tänkte faktiskt ta med en tom rundsticka och fråga i kontrollen imorgon. Då gör det inget om de tar stickan liksom, för det viktiga ligger i resväskan :P

Drutten sa...

African flowers är så himla fina, jag gillar verkligen att det är så mycket olika färger. Snyggt! Ha en riktigt skön semester!!!

Sunna sa...

den kommer bli supersnygg

www.syfroken.se sa...

Ser fram emot att se din "väst". Den ser jättefin ut i beskrivningen!

Jessica sa...

Hej
Jag har startat en pay it forward utmaning på min blogg, tyvärr tror jag inte jag har så många läsare som pysslar så därför tänkte jag..att jag skriver till de bloggar jag följer så kanske dom vill vara med =)
Ha en bra dag!
Mvh Jessica

Anonym sa...

Vilket evighetsprojekt med blommorna, African flowers. Superfint men jag skulle aldrig ro i land med nått sånt.

//A-E